Новини

Изправят на съд студент за убийство на работник от „Захарни заводи“

Студент от Горна Оряховица застава идната седмица пред Темида и ще бъде съден за убийство по непредпазливост на работник от „Захарни заводи“ АД. 21-годишният Николай Белчев бил разкрит и арестуван от криминалисти от железничарския град броени часове след като пребил мъжа без причина на улицата. Срещу него Окръжната прокуратура във Велико Търново е внесла в съда обвинителен акт.

Екшънът се разиграл около 5,30 часа на 29 март миналата година на главната улица на железничарския град на метри от входа на болницата. Час по-късно в полицията бил подаден сигнал, че на кръстовище е проснат мъж в локва кръв. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, но мъжът вече бил мъртъв.

Установено било, че това е 42-годишният Петко П., който в злополучната нощ се прибирал солидно почерпен след банкет. Работникът вървял по тротоара, като силно залитал под въздействието на алкохола. В същия момент край него минал автомобил с петима младежи. Компанията се връщала от купон, но в друго заведение. В колата се возели четирима ученици, които на излизане от дискотеката взели Николай Белчев да го откарат до дома му. Когато студентът съзрял люшкащия се пешеходец, наредил на шофьора да спре. Момчетата в колата се опитали да разубедят студента да не слиза, но той не ги послушал. Настигнал пияния мъж и го ударил с юмрук в лицето. Петко П. изгубил равновесие, паднал и си ударил главата в бордюра на тротоара. Пострадалият издъхнал на място от получената тежка черепно-мозъчна травма.

Учениците, които станали свидетели на кървавата драма, изтръпнали от страх. Николай Белчев ги заплашил, че ако не си мълчат, ще ги издири един по един и ще се саморазправи и с тях. Въпреки заканите единият от младежите още щом се прибрал, разказал за случилото се на баща си. Като чул зловещата история, родителят незабавно алармирал полицията.

Николай Белчев е с чисто криминално и съдебно досие. Горнооряховецът е студент по гражданска специалност в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *