9 четения

Осем призови места спечелиха децата от студио „Таланти“ в Римини

ПЪРВО МЯСТО И ЗЛАТЕН МЕДАЛ СПЕЧЕЛИХА МАЯ МЛАДЕНОВА И АЛЕКСАНДРА ДИМОВА ОТ ФЕСТИВАЛА НА ВСИЧКИ ИЗКУСТВА MAGIA ITALIANA. Италианският град Римини домакинства артистичното състезание тази година. Фестивалът се организира за петнадесета поредна година от Международната академия на изкуствата „Европа” със съдействието на артцентър „Кърнолски“.

Мая Младенова е успяла да се пребори с конкуренцията в трета възрастова група, а Александра – при най-големите. В същата четвърта възрастова група Михаела Кючукова е спечелила второ място и сребърен медал. Сребърно е отличието и за трио „Вая“, които са се състезавали в категорията на вокалните групи. Трето място и бронзов медал е завоювала Ема Стефанова във втора възрастова група и Василена Илиева – четвърта възрастова група.

При най-малките изпълнители – децата до 10 години, Рада Георгиева е получила специалната награда „Най-добра интерпретация“, а наградата „Златен дебют“ е отишла при Марсел Хаджийски. Всички наградени деца са ученици в музикалната школа „Таланти“ към читалище „Искра“ във Велико Търново. За високите постижения на своите възпитаници музикалният педагог Венелина Пъневска е била отличена с диплом Grande Maestro.

Повече от 200 деца и младежи от Полша, Италия, Дания, България, Литва, Украйна и Грузия са участвали във фестивала в Римини. Малките звезди на Венелина Пъневска са се конкурирали в две категории – вокал и вокални групи, и са били единствените представители на България в тези категории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!