10 четения

Рекордно участие в четвъртото издание на автомобилното състезание „Раховец Лясковец 2016”

38 пилоти ще стартират в четвъртото издание на планинското състезание „Раховец Лясковец 2016”, което ще бъде на 9 и 10 юли. Съорганизатори на надпреварата са БФАС, общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”. В сравнение с миналата година подадените заявки са девет повече, съобщи президентът на Етър Рейсинг Тим” Димитър Стефанов.

Тъй като „Раховец Лясковец” е първият старт от втората половина на сезона в Републиканския шампионат по планинско изкачване, всички лидери в генералното класиране и в това на отделните групи са обявили намерението си да карат през уикенда.

Сред тях е и миналогодишният победител от същото състезание – Пламен Стайков с „Мицубиши Лансър Ево 9” в клас RC2, както и водачът в генералното класиране Даниел Живков с „Ланчия”.

От нашите пилоти ще карат лясковчанинът Тодор Тодоров с „Фолксваген Поло”, великотърновците Емил Денев с „Рено Клио” и Калин Стефанов с „Пежо 306”.

Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастира „Св. св. Петър и Павел” по трасе с дължина е 3350 метра, посочи директорът на състезанието Петко Петков. Колите ще преодоляват маршрут, включващ права отсечка, обратни завои, изкачване и т.н. Най-мощните автомобили достигат и минават 200 километра в час, а следната скорост е около 108 км/ч. Времената, които се записват, са около 2 минути.

Състезанието ще започне с административен и технически преглед на автомобилите пред сградата на общината в Горна Оряховица в събота от 9.00 часа, следобед ще се състоят тренировките в три манша. В неделя от 11.00 часа ще бъде даден стартът, а от 15.00 часа ще започне награждаването пред стадиона в Лясковец. За призьорите са осигурени купи и награди от спонсори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!