9 четения

Сайт за Велико Търново оценява кварталите в града и сферите на живот в него

Софиянецът Тодор Цонков създаде сайт за старата столица, в който всеки може да даде мнение за квартала, където живее. Страницата се казва http://kvartali.info/ и е достъпна за потребителите от март тази година. Не е необходимо да се прави регистрация, за да се гласува и остави коментар. Авторът споделя, че идеята му е чрез платформата хората да направят по-лесен избор за местоживеене, на училище и детска градина за децата си, лекар, зъболекар, работодател, почивка, магазин и т.н. Резултатите от гласуване са публични. До момента в анкетата са се включили 200 души с оценки и 30 с коментари.

Според общата информация най-добър квартал за живеене е „Център”, който оглавява класацията с оценка „Отличен” 5,60. Следва „Широк център” с „Отличен” 5,58 и „Бузлуджа” с „Много добър” 5,15. В дъното на подбора е „Света гора” с резултат „Слаб” 2,90. Малко по-високо потребителите са оценили „Зона Б” със „Среден” 3,30.

Коментарите в сайта са разнородни и цветущи. Всеки има свободата да изказва мнението си, а анонимността му е гарантирана.

„Беше най-хубавият квартал, преди да цопнат китайската стена…”, гласи мнение за квартал „Картала”.

„Хората се оплакват основно от транспорта и инфраструктурата. Надявам се, че резултатите от анкетата ще бъдат взети под внимание от местната управа и ще дадат насока в коя сфера да работят по-ползотворно управляващите, за да бъдат удовлетворени жителите на Велико Търново”, коментира Тодор Цонков. Той сподели, че по професия е програмист и решил да създаде сайта на доброволни начала. Казва, че не печели никакви приходи от него, а само вътрешно удовлетворение, че прави нещо за благото на обществото.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!