6 четения

1040 първокурсници класира ВТУ на първия етап от кампанията

1040 кандидат-студенти са приети на първо класиране във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, стана ясно миналия ден след обявяването на резултатите. Оставащи незаети места на този етап – 271 места, по-голямата част от които са в специалностите от направлението „Педагогика на обучението по…” и са в редовна форма на обучение. Записването на приетите първокурсници продължава и днес, след което на 11 юли ще бъде обявено второто класиране.

За някои специалности кандидатите за записване по първо желание са повече от капацитета на университета: право, психология, английски език, журналистика, връзки с обществеността, туризъм, софтуерно инженерство, предучилищна и начална училищна педагогика, казаха от вуза. На некласираните студенти ще бъде предложено да се запишат в платената форма на обучение, където таксите не се различават съществено от таксите в държавната поръчка.

707 момчета и момичета са се записали благодарение на акцията „Рано рани“. 137 са избрали платено обучение.

На 14 юли 2016 г. ще бъде изнесена информация за броя на окончателно записаните първокурсници и евентуалните незаети места. Ще бъде оповестена и процедурата по попълването на незаетите места, което ще започне от 18 юли и ще продължи до изчерпване на местата.

Университетът ще работи без ваканция през месеците юли и август. Записванията могат да стават всеки работен ден от 8,30 ч. до 16,00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!