24 четения

Лятна академия за бъдещи първокласници организира ОУ „П. Р. Славейков”

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА СВОИТЕ БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОРГАНИЗИРА И ТАЗИ ГОДИНА ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Заниманията за най-малките ученици започнаха в началото на седмицата и всеки ден децата се занимават с български език, литература и математика, работят с компютри и участват в драматизации на български народни приказки в Театралната работилница на училището. Има занимания, които развиват творческото и критично мислене на малчуганите, които могат да участват в клуба за приложни изкуства и арттерапия „Сръчни ръчички”. За тези, които предпочитат музиката, в академията работи и вокално студио „Славейчетата на дядо Славейков”. Децата спортуват, посещават културно-исторически обекти, свързани с историята на България и родния край, организирани от училищния клуб „Родолюбче”, участват в пешеходни походи за ориентиране в пресечена местност и имат практически занимания за пресичане на пътно платно, за да се научат да бъдат добри пешеходци.

na liatno uchilishte„Тези летни занимания, които преминават изключително под формата на игра и изобщо не натоварват децата, помагат и на тях, и на учителите, които ще работят с тях през следващите четири години. Така учениците и педагозите се опознават и свикват един с друг, опознават се и децата помежду си”, обяснява директорът на училището Данка Борисова. И допълва, че с децата през лятото работят Светлана Игнатова, Лилия Каменова, Марияна Начева и Стефан Ангелов.

Може би най-забавната част от цялата академия са дните, в които всички са на басейна, където се провежда „Нептуниада”. Малките поданици на Нептун играят и се учат на основните правила за безопасност, когато са в басейн.

Лятната академия завършва с тържество, на което децата показват пред своите родители какво са научили през летните дни, в които за първи път са били на училище. Всички деца, които завършат успешно лятната академия, получават сертификати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!