5 четения

Режисьорът Стивън Содърбърг ще заснеме филм за панамския офшорен скандал

Известният американски режисьор Стивън Содърбърг се готви да заснеме филм за офшорния скандал, предизвикан от публикуването на „Панамските документи“, предаде ТАСС, като цитира Холивуд рипортър.
Предполага си, че сценарият ще бъде написан от Скот Бърнс, с когото Содърбърг е работил над трилърите „Информаторът“ (2009) и „Странични ефекти“ (2013). Продуценти на филма ще бъдат Содърбърг, Лоурънс Грей и Майкъл Шугър.
Сценарият ще е базиран върху книга, озаглавена „Тайнствен свят“ и написана от Джейк Бърнстийн от Международния консорциум на разследващите журналисти. Бърнстийн помогна за публикуването на многобройните документи, свързани с офшорни компании. В книгата си, която предстои да бъде публикувана, той подробно описва как богати и влиятелни хора от различни държави са ползвали услугите на панамската адвокатска фирма „Мосак Фонсека“.
Очаква се, че книгата на Бърнстийн ще съдържа нова информация, почерпена от над 11 милиона документа, както и непубликувани по-рано данни за финансови машинации на представители на елита и известни личности, за незаконна дейност на някои от най-големите банки в света.
Кои актьори ще се снимат в новия филм на Содърбърг, все още не е известно.
Международният консорциум на разследващите журналисти със седалище във Вашингтон публикува на 3 април извадки от 11,5 милиона документа с данни за офшорни сметки на редица сегашни и бивши световни лидери.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!