9 четения

Свищовски студенти участваха в международна конференция за митническото сътрудничество

Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участваха в международна студентска конференция на тема „Младежки диалог – изграждане на капацитета чрез засилване на международното митническо сътрудничество”. Ежегодно Международната мрежа на митническите университети (INCU) организира научни форуми, посветени на митническия контрол. Тази година международната студентска конференция се проведе в град Габала, Азербайджан. Домакини на събитието бяха Държавният митнически комитет на Република Азербайджан и Регионалният офис на INCU в Баку.

В конференцията участваха представители на митническите администрации и на университети от над 20 страни от цял свят. Стопанска академия, която е единственото висше училище в България, член на INCU, бе представена от Антоан Славчев и Апостол Шейтанов – третокурсници от специалност „Стопански и финансов контрол”. В делегацията от страната ни бяха още двама студенти и преподавател от Икономически университет – Варна.

Свищовските студенти представиха на английски език своя доклад на тема „Анализът на риска в митническия контрол – теоретични аспекти”. За представянето си възпитаниците на Стопанска академия получиха поздравления лично от ръководителя на Международната мрежа на митническите университети Михайл Кашубски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!