62 четения

33 знамена се веят над „Магистрална” в областния град

33 ЗНАМЕНА ВЕЧЕ КРАСЯТ УЛ. “МАГИСТРАЛНА” в участъка между кръстовищата с ул. „Мармарлийска” и ул. „Славянска” във Велико Търново. Това са флаговете на старата столица, България, Европейския съюз и на всяка от държавите членки. Редът за подреждането им е според изискванията на Закона за държавния протокол и частта за националното знаме, съобщиха от кметството в болярския град.

Пилоните са монтирани в централната разделителна ивица между двете платна на ул. „Магистрална”, всяко от които е с по две ленти за движение. С поставянето на знамена на В. Търново от двете страни на участъка се подчертава визуалната виолетова вълна при влизане и излизане от града.

Реализацията на идеята стана възможна с проекта за основен ремонт на натоварената трикилометрова отсечка, която е част от главния път София – Варна.

В друга част от улица „Магистрална” е монтирана и нова ограда с герба на Велико Търново с цел подобряване на безопасността на движението. Предпазните съоръжения са монтирани в частта от пресечката от Търговския парк до елипсовидното кръстовище към пътен възел „Качица”. Оградата разделя двете платна, всяко от които с по две ленти за движение, и ограничава възможността за пресичане на улицата на място, различно от пешеходната пътека тип „зебра”.

Улица „Магистрална” бе изцяло ремонтирана по цялата й 3-километрова дължина. Основна реконструкция претърпя и Дъговият мост, част от Южния пътен възел. Финансирането бе осигурено по програма „Транзитни пътища V” на Агенция „Пътна инфраструктура”.

2 коментара за “33 знамена се веят над „Магистрална” в областния град

 • 11.07.2016 в 12:44
  Permalink

  Само да вметна, че очакванията на хората бяха за пешеходен надлез а не за пилончета със знамена, подредени по етикет…Явно става дума за два свята…единия на витаещи в облаците управляващи…и другия на прагматично мислещите търновски граждани

  Отговор
 • 11.07.2016 в 16:37
  Permalink

  То на снимката и знамена няма ама карай да върви

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!