27 четения

НАП продава на таен търг питбул, нахапал полицай

Куче от опасната бойна порода „Питбул” извади на таен търг Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Обявата за търга може да бъде видяна на сайта на агенцията в интернет. Кучето е мъжко, черно на цвят, с издаден здравен паспорт. Началната обявена цена е 150 лв., а депозитът, който желаещите да участват в търга трябва да внесат, е 30 лв. Самият търг ще се проведе на 28 юли, а огледът на четириногото е от 20 до 22 юли от 13,00 до 16,00 часа.

Проверка на „Борба” установи, че причината за продажбата на питбула не е фалит или задлъжнялост на собственика му, а съдебно решение. На 18 ноември 2015 г. състав на Великотърновския районен съд се произнася за отнемане в полза на държавата на кучето като вещ, послужила за извършване на умишлено престъпление, нанасяне на средна телесна повреда. Кучето е собственост на Павлин Т., син на бивш шеф на районното полицейско управление във В. Търново. Павлин е известен като пласьор на марихуана в квартала, в който живее. На 21 август 2015 г. при поредния опит да бъде задържан с пакетче канабис Павлин оказва съпротива, опитва се да избяга и насъсква питбула си срещу полицаите. Животното събаря единия от униформените на земята и жестоко го нахапва по краката. За да бъде спряно, се налага да бъде упоено. След приключилото съдебно дело, където то е представено като веществено доказателство за вината на своя стопанин, кучето е отведено във ветеринарна клиника, където е на отговорно пазене вече почти цяла година. Сега държавата чрез таен търг му търси нов собственик, който да го вземе и да се грижи за него.

Освен питбула в сайта на НАП има и други доста интересни неща, обявени за продажба. Наред с традиционните апартаменти, къщи, леки и товарни автомобили има и урни за кремация – 10 броя за 1350 лв., комплект въдици за 62 лв., както и конска каруца с обявена начална тръжна цена 90 лв.

Иван ПЪРВАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!