6 четения

Преизбраха д-р Мавроди Калейнски начело на ДСБ във Велико Търново

Д-Р МАВРОДИ КАЛЕЙНСКИ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ОБЩИНСКИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО на отчетно събрание на местната структура. Той бе гласуван единодушно начело на тъмносините в старата столица за нов двугодишен мандат. Активистите утвърдиха и местно ръководство със зам.-председатели Йорданка Димова и Иванка Златева, които са икономисти. В състава на управителния съвет влизат още студентите Иван Стефанов и Виолета Христова.

На събранието присъстваха организационният секретар на партията Емил Мачиков и областният координатор Йордан Байчев. Те набелязаха приоритетите на ДСБ за предстоящите местни избори, като подчертаха, че партията, която е част от „Реформаторския блок”, е за единна дясна кандидатура, която обаче трябва да дойде от средите на Гражданския съвет на блока.

Отчетно-изборното събрание излъчи и петима делегати от старата столица, които ще присъстват на националното събрание на ДСБ в събота. То ще избере нов председател на партията, ново ръководство и ще реши дали организацията ще остане в опозиция на управляващите и какво ще е поведението на актива във формата „Реформаторски блок”. Очаква се тъмносините да обявят излизането си от блока след президентския вот тази есен, когато се изчерпва и коалиционното споразумение между десните партии, което включва пълен цикъл от избори – европейски, национални, местни и президентски.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!