Данъчните погнаха собствениците на луксозни коли

 

13 от тях са с ревизии на доходите

 

ДАНЪЧНИТЕ ЗАПОЧНАХА ПРОВЕРКА НА ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ НА СКЪПИ КОЛИ, ИНФОРМИРАХА ОТ ДИРЕКЦИЯТА във Велико Търново. 1,1 милиона лева допълнителни задължения е установила НАП от приключилите досега 31 ревизии на доходи на собственици на луксозни автомобили в цялата страна. До момента са възложени общо 148 ревизии, като от края на 2015 г. до момента са извършени над 1800 проверки на притежателите на скъпоструващи возила. Текат още 117 ревизии на лимузини на територията на страната.

Само в дирекцията в старата столица са извършени контролни действия във връзка с придобити луксозни автомобили, вследствие на което са инициирани общо 13 ревизии. От приключилата досега една ревизия на собственици на скъпи коли са допълнително установени задължения за 5148 лв.

По време на инспекциите в приходната агенция във В. Търново един от собствениците на луксозните автомобили е подал коригираща декларация. По този начин е обявил пред НАП реалните си доходи, установени от данъчните инспектори по време на проверките.

Обикновено при извършване на проверки и ревизии за съответствие на имущество и доходи данъчните оценяват цялото налично имущество на домакинството – имоти в страната и чужбина, превозни средства, банкови влогове, издръжка на живота, включително екскурзии в чужбина, като извършените разходи се съпоставят с официално декларираните доходи. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните 5 години, заедно с лихвите, а когато има данни за данъчни или осигурителни престъпления, НАП сезира прокуратурата за започване на наказателно производство.

Стилян НАЙДЕНОВ

One thought on “Данъчните погнаха собствениците на луксозни коли

  • 13.07.2016 в 15:47
    Permalink

    Е и какво – моята кола въобще не е луксозна,ама като си я купих пак ме провериха – даже нарочно ми написаха,че имам да плащам данъци ,но в съда ги победих.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *