Лека кола удари жена на пешеходна пътека във В. Търново

Инцидентът стана тази сутрин на ул. „Никола Габровски“ пред главния вход на централния пазар.

Пострадалата беше откарана незабавно в спешното отделение на областната болница.

Снимка Светослав Стефанов

7 коментара за “Лека кола удари жена на пешеходна пътека във В. Търново

 • 13.07.2016 в 13:55
  Permalink

  Криворазбрано предимство.Скачат на пешеходната пътека с телефон на ухото и поглед вперен напред – ни вляво ни в дясно/оня е длъжен да гледа/Мисли си ,и не само тя,че като стъпи внезапно на пешеходната пътека,веднага всички трябва да спрат МПС.Не си дават сметка,че този който е в превозното средство може да е пиян,дрогиран,с неизправна спирачна система на возилото.Е добре водачът 100%по закон ще е виновен ,може би и в затвора ще влезе ще излежи присъдата,но самонадеяният пешеходец /не го желая/може цял живот да си излежава самонадеяността,прикован на леглото.

  Отговор
  • 13.07.2016 в 15:10
   Permalink

   Ще се научиш ти да намаляваш на пешеходна пътека и да си спазваш правилника.
   Ти пък може също да си с телефон на ухо или със шкембе и кво и ти си човек.

   Отговор
   • 14.07.2016 в 8:32
    Permalink

    Както си карам тая сутрин и един пешеходец се блъсна в задната ми врата.Как да карам като 30% от населението са за лудницата ?

  • 13.07.2016 в 21:46
   Permalink

   Там даже не намаляват скоростта. Дори когато шофьор ми даде път пак се оглеждам като“обран арабин“, защото друг толкова бърза, че изпреварва на пешеходна пътека. Нека КАТ сложи камера и санкционира всички прегрешили без значение дали е пешеходец или шофьор.

   Отговор
 • 13.07.2016 в 16:57
  Permalink

  Пресичат едвам едвам и не се оглеждат и с GSM-ите на ухо това е факт !!!

  Отговор
 • 14.07.2016 в 10:38
  Permalink

  Това с предимството на пешеходеца е тема с която много се злоупотребява. Разказват се легенди как в чужбина, като си помислиш само да пресичаш, всички спират моментално и ти разгъват червен килим. Че пешеходеца е с предимство е факт, но това не го освобождава от задължението да се огледа и да пресече, когато се убеди, че е безопасно. Не всички шофьори са дрогирани и пияни, но трябва да се има предвид, че на един автомобил тежащ 1,5-2т му е необходимо време да спре, колкото и бавно да се движи. Не може ние сами да не се грижим за нашата безопастност и да обвиняваме някой друг за собственото ни нещастие.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *