Надеждите на „Етър Стил” с куп медали от Държавното първенство по спортна гимнастика

„Постигнахме най-доброто си представяне във финали на шампионата”, коментира Калояна Крумова-Цончева

 

Над 300 момчета и 250 момичета стартираха в Държавно лично-отборно първенство и шампионат на отделните уреди по спортна гимнастика. Надпреварата във всички възрастови групи се проведе в зала „Арена Армеец” в София от 5 до 9 юли. СК „Етър Стил” се завърна с две шампионски титли, четири вицешампионски отборни титли и много медали.

При момичетата младша възраст Габриела Маринова, Йована Петрова, Лилия Караиванова, Калина Козлева и Кристина Димитрова се класираха на второ място в отборната надпревара. Индивидуално Кристина е втора в многобоя. В шампионата на отделните уреди тя е на първо място на успоредка, на трето на греда и четвърто на земна гимнастика. Нейната съотборничка Калина Козлева стана вицешампионка на прескок, пета е на греда, шеста в многобоя и седма на успоредка и земна гимнастика. В шампионата на прескок Лилия Караиванова завоюва почетното шесто място.

Момичетата старша възраст (9 – 10 години) на СК „Етър Стил” в състав Мария Маринова, Даниела Кирова, Симона Йорданова, Никол Иванова и Ивелина Иванова също станаха вицешампиони в отборната надпревара. Солово Никол Иванова е вицешампионка в многобоя на прескок и на греда, трета е на смесена успоредка и четвърта на земна гимнастика. Ивелина Димитрова се подреди четвърта на прескок, успоредка и в многобоя, а Симона Йорданова е пета на греда.

Във възрастова група девойки младша възраст великотърновките Виктория Сеизова, Симона Палазова, Искра Райкова и Християна Йорданова се окичиха със сребро в отборното състезание. В индивидуалното Христиана Йорданова е пета на прескок и в многобоя, шеста на смесена успоредка и осма на греда. Симона Палазова се класира пета на земна гимнастика и седма на прескок и греда, Искра Райкова е седма на смесена успоредка.

С вицешампионска титла се завърнаха и кадетките на СК „Етър Стил”. Йоанна Цончева, Дария Караиванова, Гергана Георгиева и Анна-Мария Господинова спечелиха купа и сребърни медали в отборната надпревара. В индивидуалното класиране в многобоя и шампионата на отделните уреди Дария Караиванова е втора на смесена успоредка, пета в многобоя и на греда, шеста на земя и прескок. Гергана Георгиева е шеста в многобоя, на смесена успоредка и на греда, осма на земна гимнастика и прескок.

Йоанна Цончева е четвърта на прескок и пета на земна гимнастика. Анна-Мария Господинова завърши осма в многобоя и в шампионата на греда.

Шампион на прескок във възрастова група девойки старша възраст стана Виктория Николова, която от две години учи и живее във Франция, но се състезава на Държавните финали за своя великотърновски клуб. Със своето чудесно представяне тя успя да се пребори с конкуренцията и да завоюва трето място в многобоя, трето място на греда, земя и смесена успоредка.

В мъжкото направление СК „Етър Стил” участва с три отбора в три възрастови групи. Момчетата младша възраст в състав Гавриил Николов, Ивайло Маринов, Александър Александров, Иван-Александър Станев, Мартин Георгиев и Марин Кисьов въпреки добрата си игра не можаха да се преборят с голямата конкуренция и извоюваха осмо отборно място. В шампионата на отделните уреди Иван-Александър Станев успя да се класира седми на висилка.

По-големите момчета старша възраст – Иван Аврамов, Даниел Иванов, Калин Минев, Кристиан Дуков, Цветелин Цончев и Валентин Пачев, се класираха на четвърто отборно място. В индивидуалната надпревара най-добрият ни гимнастик в тази възрастова група Валентин Пачев се класира трети на кон с гривки, четвърти на висилка, шести на успоредка, седми на земна гимнастика и халки и осми на прескок.

При юношите младша възраст етърците Александър Божанов, Борислав Иванов, Мартин Немцов, Валентин Борисов и Мартин Василев завоюваха бронзови медали в отборната надпревара. В индивидуалното класиране най-добре се представи Мартин Василев, който е четвърти на кон с гривни, пети в многобоя и на прескок, шести на висилка и осми на земна гимнастика.

„Успяхме много добре да приключим състезателната година. Досега никога не сме се представяли толкова добре на държавните финали, въпреки че нямахме съдия от нашия клуб. Децата играха добре, с необходимата трудност на състезателните съчетания и чиста техника на изпълнение ”, коментира президентът и треньор в клуба Калояна Крумова-Цончева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *