Горнооряховският ГЕРБ с пореден турнир по белот, табла и кръстословици за пенсионерските клубове

ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБОВЕ ОТ ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА И КЛУБ „БЪЛГАРСКО ВОЙНСТВО” УЧАСТВАХА в петия турнир по белот, табла и решаване на кръстословици.

Състезанието се организира ежегодно от местната структура на ПП ГЕРБ, като турнирът бе открит от народния представител инж. Клавдия Ганчева и кмета инж. Добромир Добрев, които пожелаха успех на състезателите.

В състезанията с кръстословици и табла се впуснаха по осем участници, а в турнира по белот мериха сили десет отбора.

Най-добрият енигматик за втора поредна година се оказа Петър Калчев от КП „Вяра” – Янтра, който успя да се справи само за 6 минути с кръстословицата. На второ място се класира Теньо Петков от КП „Железничар” – Горна Оряховица, който реши кръстословицата за 12 минути. Трети е Благомир Дончев от клуб „Българско войнство”, който за поредна година е в челната тройка на най-добрите енигматици. Той се справи с кръстословицата за 20 минути, а освен това участва и в състезанието на табла, където се класира втори. Най-добър сред табладжиите се оказа Ваньо Петров от клуб „Българско войнство”, а на трето място остана Станчо Маринов от КП „Елена Грънчарова” – Горна Оряховица. Победителите в състезанията на табла и кръстословици получиха наградите си от народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева.

В състезанието по белот на първо място се класира отборът на КП „Дълголетие” – Първомайци, който е и миналогодишен победител. Втори са представителите на КП „Калето” – Горски Горен Тръмбеш, и трети е тимът на КП „Надежда” – Правда. Победителите бяха наградени от инж. Добромир Добрев.

Всички награди бяха осигурени от ПП ГЕРБ Горна Оряховица. Участниците, класирали се на първите места в трите състезания, получиха тематични торти, специално изработени за турнира.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Кметът на Горна Оряховица с победителите от турнири

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *