Избират ново ръководство на ОФК „Локомотив” на 4 август

На предстоящата сесия на Общинския съвет в Горна Оряховица ще гласуват парите за ремонт на сградата на стадиона

 

Общо събрание на 4 август ще проведе ОФК „Локомотив” (Горна Оряховица), съобщи Николай Рашков, член на Управителния съвет на клуба. Дневният ред на форума, който ще се проведе в общината, предвижда настоящото ръководство да подаде оставка и да бъде избрано ново. Кои ще влязат в него, ще стане ясно на самото събрание. Предстоящата сесия на Общинския съвет на Г. Оряховица пък ще гласува размера на средствата от местната хазна, които ще се инвестират в стадион „Локомотив”. Проектът на арх. Любомирски за реконструкция на основната сграда е готов, в момента се изготвя количествено-стойностна сметка.

Междувременно стана ясно, че основната група футболисти в представителния отбор за новия сезон е оформена. Старши треньорът Ангел Червенков ще разполага с 24 играчи, като са възможни още една-две промени.

На този етап в състава са: Кунчев, Банков, Сайков, Савов, М. Иванов, Дачев, Атанасов, Христов, Михайлов, Узунов, Балъков, Трифонов, Шишков, Етов, Желев, Фиданин, Д. Йорданов, Кавдански, Апостолов, Мечев, Кънев, Смирнов, Каранейчев и Байдаков.

Мартин Кавдански идва от „Локомотив“ (Пловдив) и играе на поста централен защитник. Централният нападател Георги Каранейчев за последно е играл в казахстанския „Кайсар“. Ивайло Сайков е вратар, пазил за последно в „Оборище“ (Панагюрище). Той ще трябва да се бори за място с другите двама нови вратари – Стефано Кунчев, добре познато име у нас, и Николай Банков, привлечен от „Добруджа”.

„Конкуренцията е добре и за тримата вратари, който заслужава най-много – той ще играе. Очаквам да покажем добри игри и да се задържим в елита. Млади сме и всеки ще даде максимума от възможностите си, защото всеки иска да се развива. Колективът също е добър, надявам се да успеем“, коментира Банков.

Янаки Смирнов, който се завръща от „Лудогорец-2“, заяви че е благодарен на ръководството и треньора за предоставения шанс.

„В „Лудогорец-2“ играх редовно, имам 27 мача и 11 гола за сезона. Пожелавам си да сме здрави и да постигнем целите. Не мога да откажа на г-н Червенков, а и за мен като развитие е по-добре, че ще играя в „А“ група. Обстановката ми е позната и се радвам, че се завръщам отново”, заяви Смирнов.

Владислав Узунов е офанзивен халф на 25 години. Полузащитникът идва от „Добруджа“, преминал е още през ЦСКА, „Калиакра“ и ФК „Хасково“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *