71 четения

Лидер на ислямска партия с 15 имота в Ново село и Плаково

Държавата му конфискува над 60 дка местни земи

 

ПРОПОВЕДНИК НА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ И НА ПРОТУРСКАТА ПАРТИЯ „ОТОМАН“ ЮЗЕИР Юзеиров се оказва крупен собственик на имоти във Великотърновско, сочат документи, с които „Борба“ разполага. Росен Йорданов, известен като Юзеир Юзеиров, нашумял с това, че вдигна Паметник на турския войник, който бе съборен от Дирекцията за национален строителен контрол, държи над 60 дка в района на Ново село и Плаково. Чрез фирмата си „Юзеир 3“ той е купувал „на килограм“ земи с неясни намерения. Терените в нашия регион са отнети в полза на държавата с решение на Върховния касационен съд. Те са част от огромното богатство на протурския пропагандатор. По закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество вече не са негова собственост повече от 200 имота с площ, надхвърляща 1000 дка. Как са били закупувани и какви източници на средства са използвани, можем само да предположим. Юзеиров не се е мяркал в Ново село, но тук на негово име и на фирмата му има 8 терена, разположени на различни места.

“Не го познавам, не се е мяркал. Нямам представа как е взел имотите, не е тукашен“, коментира кметът на Ново село Христо Христов. Според запознати Юзеиров е накупил терени с чисто спекулативна цел и с намерението да ги препродаде, тъй като в района се очаква да мине магистралният път от Русе до Велико Търново и Прохода на Републиката. Накупил е и доста ливади и пасища в местностите Райкова поляна, Чигаревец, както и изоставени лозя в Мурговото. Една от най-големите сделки е за 13 дка в местността Табаковото западно от селото.

СЕДЕМ ИМОТА ЮЗЕИРОВ Е НАПАЗАРУВАЛ И В РАЙОНА НА ПЛАКОВО. Според една от разработките срещу него идеята на по-неатрактивните инвестиции е да даде възможност на мюсюлмани да придобият имоти и така да ги подчини. Вероятно това е щяло да стане и тук. Фирмата „Юзеир 3” изкупува над 25 дка, пръснати в различни части. Нейни имоти са конфискувани в местностите Духовниково, Селището, Фанкиното, Лисков рът и т.н.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Лидер на ислямска партия с 15 имота в Ново село и Плаково

  • 14.07.2016 в 13:33
    Permalink

    Браво – сега нещастника да се оплаче на арменския поп.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *