13 четения

Ремонтиран участък по улица „33-ти Свищовски полк” пропада

Участък на улица „33-ти Свищовски полк” пропада след основен ремонт, извършен преди по-малко от две години, установи репортер на вестник „Борба”.

Около метър е дължината на пътя, който пропада. Неговата ширина е около 50 см, а вдлъбнатината е десетина сантиметра. Участъкът е малък, но редовно преминаващите шофьори в района на бившето БКС намаляват скоростта, защото вече са го научили. Освен това отсечката е част от републиканската пътна мрежа и оттам преминават товарни автомобили, пътуващи до пристанището, ферибота и „Свилоза”.

Пропадане на основно ремонтиран път има и в началото на улица „Студентска”, до стадиона. Преди две години при реализирането на проекта за изграждане на пречиствателната станция на отпадните води и довеждащ колектор двете улици бяха включени в строителните дейности. Стойността на начинанието, финансирано по ОП „Околна среда”, бе около 30 млн. лв. Освен това по протежението на пътя от Ат пазар до бившата казарма бе подменен водопроводът. Това стана с около 700 хил. лв., осигурени от правителството на Пламен Орешарски. След полагането на последната тръба и слой асфалт пътят пред входа на бившето поделение също пропадна и се наложи ударен ремонт.

За пропадането на двете места потвърди Пламен Петков, ръководител на общинска дирекция „Инвестиционна политика, кадастър и техническо обслужване”. Там ще се извърши спешен ремонт със средства, осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура”. От общината ще се запознаят и с договора на фирмата изпълнител на обекта преди две години.

Александър ШАБОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!