Спорт

Шестима състезатели на „Хемус таекуондо център” отиват на балканиада по пумсе

70 състезатели от Г. Оряховица, София и Бургас участваха в национална квалификация по таекуондо, проведена в зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. Организатор на събитието бяха Българската федерация по таекуондо – WTF, Община Г. Оряховица и национален център за подготовка по пумсе „Хемус таекуондо център“.

Първо се проведе квалификацията по пумсе, като в нея премериха сили най-добрите ни национални състезатели, както и Мартина Димитрова, Милица Петрова, Симона Димитрова, Йоана Йорданова, Ралица Чернева, Йордан Добрев, Димитър Сейков и Румен Димитров от домакина ТК „Хемус“.

Всичките горнооряховски състезатели показаха завидно ниво, натрупано от участия на международни турнири в състава на националния отбор на България, и заслужено шестима от тях, без Симона Димитрова и Мартина Димитрова, намериха място в представителния отбор, който ще представи България на предстоящото балканско първенство в Дупница през септември. Най-малкият състезател на домакините Мартина Димитрова, която е само на 9 години, даде заявка пред своите по-големи съпернички, че догодина тя ще е титуляр при децата до 11 г.

В националната квалификация по специални техники и демонстрации отново шестима състезатели на „Хемус“ премериха сили в демонстративна самозащита.

Кристиян Пенков, Йордан Добрев, Мартин Марков, Антон Пашев, Стилиян Димитров и Румен Димитров показаха самозащита с прийоми от корейското бойно изкуство хапкидо. „Хемус” е единственият оторизиран представител на България за това бойно изкуство. Атракция, динамика и шоу бяха елементите на тяхната демонстрация. Те не останаха незабелязани от председателя на Демонстративната комисия към БФТ, който увери, че състезатели на „Хемус” ще заемат място в сформирането на националния демоотбор на БФТ – WTF, който ще представи своите умения на балканиадата и Европейското първенство по таекуондо догодина в България.

„Квалификацията протече при много добра организация. Изказваме благодарност на кмета на община Г. Оряховица инж. Добрев за оказаното съдействие по организацията на събитието и да го уверим, че ще представим Горна Оряховица достойно на балканското първенство”, каза председателят и старши треньор на „Хемус” Румен Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *