350 свободни места с прием след 8 клас има в областта

ПОВЕЧЕ ОТ 350 СА СВОБОДНИТЕ МЕСТА В УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, В КОИТО ИМА ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 8 КЛАС. След края на първото класиране само две паралелки са успели да наберат достатъчно кандидати и да направят пълен прием. Това са паралелките, които приемат в професиите „Финансист – банково дело” в гимназията по лека промишленост „Атанас Буров” в Горна Оряховица” и „Електрически инсталации – електроенергетика” в гимназията по електроника „А. С. Попов“ във Велико Търново.

22 са незаетите бройки в специалността „Работник в растениевъдството” в гимназията по селско стопанство „Боруш” в село Крушето. По 21 са непопълнените места за изпълнител на термални процедури в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново и „Техник по ортопедична техника” в Професионалната техническа гимназия „Васил Левски” в Горна Оряховица. Това са и паралелките, които имат най-остра нужда от ученици, показват качените в сайта на Регионалния инспекторат по образованието справки.

По 10 са свободните места в паралелките за техник реставратор в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ и за търговски представител в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ в старата столица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.