Новини

Застраховател ще плаща 518 000 лв. на родители за смъртта на 3-годишната им дъщеря

Окръжният съд във Велико Търново осъди застрахователна компания за плати на почернени родители обезщетение от 518 035 лв. за получени вреди вследствие на зверска катастрофа през 2013 г., в която губят 3-годишното си детенце.

Около 10,30 часа на 3 ноември преди 3 г. на пътя Козаревец – Горна Оряховица възникнал тежък пътен инцидент. 29-годишен горнооряховчанин с мерцедес, движейки се с висока скорост, губи контрол и удря челно рено в насрещното платно. Вследствие на удара мерцедесът се забива в друго рено, управлявано от 35-годишния К. С. от Горна Оряховица. Виновникът за катастрофата се отървава само със счупен пръст на ръката.

Водачът на второто рено обаче е с опасност за живота вследствие на множество фрактури и вътрешни разкъсвания. 35-годишната му съпруга, която се возила до него, е с комоцио и фрактура на пети ломбален прешлен. Возещото се отзад в същия автомобил в система за обезопасяване на деца 3-годишно момиченце е откарано във великотърновската болница в безсъзнание и въпреки усилията на медиците умира.

Апелативният съд във Велико Търново миналата година отмени условната присъда на водача на мерцедеса на първа инстанция и постанови затвор от 4 години и 7 месеца. Освен това 4 г. той няма право да управлява МПС.

Междувременно почернените родители завели дело в Окръжния съд в болярския град, като стойността на иска е 518 035 лв. Той е насочен към застрахователната компания, с която виновникът за трагедията към датата на възникването й е имал сключена валидна гражданска отговорност. Ищците са предявили иск от по 150 000 лв. за всеки от двамата за претърпени неимуществени вреди – болки и страдания от смъртта на детето им. Поискали са 60 000 лева за претърпените от майката болки и страдания от причинените средни телесни повреди и още 150 000 лв. за понесените от бащата болки и страдания заради средни телесни повреди.

Семейството настоява за 94 лева за лечението на жената, 7199 лева за лечението на съпруга и 740 лева за причинените на ищците имуществени вреди ведно със законната лихва върху всички суми. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Велико Търново в двуседмичен срок от връчването му.

Н. ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Застраховател ще плаща 518 000 лв. на родители за смъртта на 3-годишната им дъщеря

  • Уважаема редакция на в-к “Борба”, я проверете къде си излежава присъдата осъденият за убийството на това дете.
    Под какъв режим е или всичко е формално, на всичкото отгоре го пускат в отпуск и въпреки че е лишен да управлява МПС, той по време на отпуската си управлява личното МПС.

    Отговор
  • На втора и трета инстанция обаче застрахователите ще дадат на когото трябва по 15-20 000 и почернените хора в края на краищата или ще получат по600 лева или там някъде
    В България сме бе, хора!!!-Какъв съд? Каква справедлипост? Какви 500 000 лева?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *