Новини

1200 зрители гледаха мюзикъла „Граф Монте Кристо” на Царевец

 

ПОВЕЧЕ ОТ 1200 ПОЧИТАТЕЛИ НА ОПЕРНОТО И ОПЕРЕТНОТО ИЗКУСТВО ГЛЕДАХА ПРЕМИЕРАТА НА „ГРАФ МОНТЕ КРИСТО” НА КРЕПОСТТА ЦАРЕВЕЦ. С мюзикъла на Ив Деска започна летният сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Културният форум ще продължи до 3 септември, като включва шест впечатляващи заглавия. Организатор е Община Велико Търново, а партньори са държавните опери във Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Пловдив.

„Граф Монте Кристо” е мюзикъл на Театрално-музикален продуцентски център – Варна. В спектакъла участват солисти, артисти, хор и оркестър, събрани от различни театри в страната. На сцената миналата вечер се качи и търновският артист Милен Иванов, който изпълни ролята на Дюма.

Летният сезон на българските оперни театри на открито „Сцена на вековете” бе официално открит от заместник-кмета на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, Румен Джуров от Министерството на културата и Даниела Димова, директор на Държавна опера – Варна. Ганчо Карабаджаков подчерта, че на Царевец българските оперни театри участват за първи път в обща културна проява на открито. От името на министъра на културата Вежди Рашидов Румен Джуров поздрави кмета Даниел Панов и екипа му в Община Велико Търново за новия формат на „Сцена на вековете”.

Летният сезон продължава на 23 юли с операта „Набуко” – копродукция на Държавна опера – Стара Загора, и Държавна опера – Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *