Набор 2008 г. на СК „Болярчета” първи във възрастта си на „Звездичка къп”

Две момчета от Велико Търново с индивидуални награди

 

Набор 2008 година на СК „Болярчета” спечели първо място във възрастта си на турнира „Звездичка къп” в Бургас. На финала момчетата от Велико Търново пречупиха домакините от „Звездичка“ с 2:1. Срещата премина оспорвано, като бургазлии поведоха с 1:0, но воденият от Цветелин Георгиев тим направи пълен обрат до 2:1 и грабна купата и златните медали. В предварителната група „Болярчета” стартираха с минимална загуба с 3:2 от ФК „Несебър”, след което разбиха втория тим на „Звездичка” с 10:0 и стигнаха до полуфинал, където се справиха с„Бургас спорт” с 2:1.

Йоан Анастасов взе индивидуалния приз за голмайстор на турнира с осем отбелязани попадения. Отбелязалият три гола Борислав Стоянов, Евгени Пейчев и Никола Иванов са родени 2009 година, с година по-малък от тях е Симеон Симеонов. Първенци на турнира станаха още: Рафаел Чолаков, Иво Бижев, Георги Йорданов, Иван Димитров, Стамен Джагалски, Теодор Чолаков и Константин Цалков.

При родените през 2006 г. „Болярчета“ се класираха на четвърто място. Те също тръгнаха със загуба с 2:1, но от домакините „Звездичка”. Във втория си мач удариха с 3:0 състава на „Поморие”, а на полуфинала бяха спрени от първенеца от другата група „Добруджа”. Резултатът бе 0:0 няколко минути преди края, когато великотърновци получиха гол, а после инкасираха още два за крайното 0:3.

В двубоя за 3 – 4-то място „Болярчета“ отстъпиха с 3:1 на местния „Бургас спорт“. С играта си във всички мачове се отличи Ради Найденов, а стражът Богомил Александров бе отличен за най-добър вратар.

„Изключително доволни сме от представянето, особено на най-малките. По-големите момчета също играха страхотно в първи за тях срещи на голям терен и срещу година по-големи съперници. Благодарим на родителите, на основния ни спонсор „Лактима Балкан“ и г-н Петър Христов, както и на всички, които са съпричастни към нашия клуб.

Впечатлени сме от това, което видяхме в Бургас. Базата е много хубава, като клуб „Звездичка“ има много спонсори, финансиран е и от Община Бургас, която помага на всички отбори в града“, разказа съпрезидентът на СК „Болярчета“ Десислав Божков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *