4 четения

Втори съветник от Свищов подаде оставка и обвини председателя в нетолерантност

Д-р Кристиян Кирилов: „Колежката обиди съветниците, аз ги защитих“

 

ПОРЕДЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ СВИЩОВ, ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ОПОЗИЦИЯТА, НАПУСНА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ и обвини неговия председател д-р Кристиян Кирилов от ГЕРБ в грубо погазване на принципите на толерантността и уважението.

Дългогодишната местна парламентаристка, която миналата година бе избрана за трети мандат от „Коалиция за Свищов“, Цветанка Костова депозира оставката си и на нейно място в най-голямата 10-членна група ще влезе Катя Банкова. За последните няколко месеца това е вторият случай на оттеглил се общински съветник след напускането на Марин Маринов от групата „Промяна“.

Поводът за поредната рокада в местния парламент на града край Дунав е дискусия за мораториум на продажбата на общински жилища в Свищов, разказаха за „Борба“ съветници. В крайна сметка на последната сесия забраната е гласувана, но дебатите около точката разгорещяват страстите и председателят на съвета д-р Кристиян Кирилов прекъснал Цветанка Костова с думите: „Не ни третирайте като ваши ученици, не ни даскалувайте!“ Самата Костова пък е учителка по литература, която е преподавала на много поколения свищовлии. Очевидно засегната, тя внася своята оставка и писмено я мотивира.

„Напускам Общинския съвет и така изразявам несъгласието си с безпринципното и непочтено управление на общината. Това е моята форма на протест срещу неморалните внушения и неистина от управници, които са забравили, че властта е временна, а да бъдеш човек – необходимост“, посочва Цветанка Костова. И допълва, че другият начин е бил да мълчи. Тя декларира, че няма да бъде политически хамелеон и остава част от опозиционната „Коалиция за Свищов“.

МЕЖДУВРЕМЕННО ГРУПАТА Й ИЗЛЕЗЕ С НАРОЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА. В нея се казва, че със своето поведение председателят, уж пръв сред равни, разделил местния парламент на „наши“ и „ваши“.

„Борба“ потърси за коментар д-р Кристиян Кирилов. Той бе категоричен, че не само не е бил нетолерантен, но дори е защитил честта на всички общински съветници, които, по думите му, били засегнати от изказването на Цветанка Костова.

„Декларацията на „Коалиция за Свищов“ е на лична основа“, каза още шефът на местния парламент. Той уточни, че по конкретната тема, предизвикала напрежение, съветниците са забранили продажбата на общински жилища за срок от една година. В момента комисия от служители на местната администрация прави инвентаризация на ведомствените апартаменти в града край Дунав, за да се види общината с какво точно имущество разполага и дали са актуални цените на наемите.

Елена ЧАМУРКОВА

Един коментар за “Втори съветник от Свищов подаде оставка и обвини председателя в нетолерантност

  • 20.07.2016 в 15:33
    Permalink

    На котешко-кучешкия така наречен докторКики очевадно му липсват 7-те начални годинки, а фацата му е неотразима. Ако Цв.Цв. не се бе намесил пряко след балотажа, щеше да има др. конфигурация свишовската управа. Кметът Гената да му мисли. Идва време разделно /изборите?/. Да стяга тъпана! Ще му трябва.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!