586 четения

Павликени настръхна от бабаит след годежа на дъщеря му със сина на Цветелин Кънчев

Златко Германов с 9 присъди и 18 регистрации, плаши в града със смърт, защото бил Сатаната

 

ЖИТЕЛИТЕ НА ПАВЛИКЕНИ СА НАСТРЪХНАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ОТ НАБЕЗИ И ЗАПЛАХИ ОТ МЕСТЕН БАБАИТ, който не работи никъде, има 12 криминалистични регистрации, осъждан е 9 пъти и е лежал в затвора за хулиганство. Всичко започнало, след като 39-годишният Златко Германов се сродил с лидера на „Евророма“ и бивш депутат Цветелин Кънчев, пише в официална жалба до Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Германов спазарил невръстната си дъщеря за сина на Кънчев и направили незапомнен годеж в местното елитно заведение „Бора“.

Според потърпевшите от заплахите на Германов той е получил доста пари от сродяването, защото след годежа започнал да се вихри и да говори на всеослушание: „Знаете ли кой съм аз и колко пари имам?“ и „Ще ви взема душите, защото аз съм Сатаната“, „Земеделски боклук, ще ми плащаш, че нали знаеш какво ще направя”. На един от набелязаните за жертва мъжът дори обещал да му извади окото и да го умъртви. Почти всички заплашвани имат деца и семейства и се боят не само за собствения си живот, заради това дори вече ходят с бухалки и чукове в колите си.

 

КАМЕРИ НА ЗАВЕДЕНИЕ ЗАПИСАЛИ НАПАДЕНИЕ НАД СЕРВИТЬОРКА

 

ЕДНА ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ Е 20-ГОДИШНА СЕРВИТЬОРКА В ПАВЛИКЕНСКО ЗАВЕДЕНИЕ. В края на юни Рони отивала на работа в кафетерия „Виенски салон“. Когато наближила кафето, видяла, че има някакви хора, седнали в едното сепаре, което се намира на тротоара. Сред тях бил и Златко Германов. Момичето започнало да отключва вратата на кафето, която е с две ключалки – една отгоре и една отдолу. През това време към нея се приближил Германов и започнал да я дърпа с думите: „Ти знаеш ли аз кой съм? Знаеш ли колко пари имам? Накарал я насила да седне на една от масите навън. Без причина мъжът ударил кроше в лицето на момичето и то паднало със стола на земята. После Рони успяла да се добере до вратата и да се заключи в заведението отвътре. Вика шефа си, който също отнася гнева на Златко с обещанието за изваждане на око като начало. Шефът е земеделски производител и Германов му заръчва да каже на другите от Павликени да му съберат 100 000 евро.

Всичко е записано на охранителните камери, а девойката си е подала жалба още след нападението, но след това още повече се бои за сигурността си, сподели тя пред „Борба“.

„Никой не взема мерки за нищо. А аз всеки ден ходя със страх на работа, защото заплахите не спират“, заяви Рони.

ЖАЛБИ В МЕСТНАТА ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРАТА ВСЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ ПОДАВАТ ОЩЕ ТРИМА. Другите потърпевши се страхуват, защото след депозираните жалби от заплашвани павликенчани Златко Германов започнал да им звъни от различни номера и да ги плаши точно защото дръзнали да се жалват от него. Трифон и Радослав са земеделски производители и арендатори в района. Те също са сред потърпевшите от Златко и също смятат, че над него има чадър от властите в Павликени.

„След като подадох жалба, той започна да ме плаши по телефона. Говори за земеделците, че сме боклуци, и иска пари от нас, но не е ясно защо. Той стана много дързък след годежа на дъщеря си, още-по агресивен и заради това искаме намеса от по-висши инстанции“, каза Трифон Маринов. Радослав Христов е в групата на подалите жалба, но също се страхува, защото има две деца. Въпреки това е инициатор за даване на гласност на това, което се случва в Павликени. „Полицаи ходили у Златко да го търсят, а той им казал, че ако веднъж го притеснят, ще мине с колата през тях. За какво говорим в тази държава?!“, твърди още Христов.

 

ЗАСЕЧКА С КОЛА И ПЛАДНЕШКИ ОБИРИ

 

ДВАМА ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ ДОРИ НЕ СЕ ПОЗНАВАТ С ГЕРМАНОВ и неговата дясна ръка на име Гунди. Въпреки това на пътя спира кола до Евгени Петков и го карат да влезе в нея, за да отидат и той да им намери някакъв човек. Без причина младежът, който работи в „Унипак“, е набит в автомобила, заплашен и после изхвърлен. Той също е подал жалби до местните институции, а вчера заедно с другите и до областния директор на полицията старши комисар Димитър Машов.

Колата на 33-годишния Петър Радев пък е засечена от автомобила на Златко. „Засякоха ме на една пресечка, знам ги само по физиономии и не съм имал отношения с тях. Спрях да видя какво става и ме набиха, взеха ми 320 лева, личната карта и телефона и ме оставиха в кръв. На другия ден мъж се обажда на брат ми и казва, че е Златко Патрона и да отиде на една бензиностанция да прибере моята лична карта“, споделя Петър, който се занимава с търговия с коли. По време на уличния екшън очевидци се обаждат на тел. 112 и на мястото отива патрулка. Карат в районното всички от мелето и Петър пише обяснения, а през това време чува как Златко заплашва наред и пред униформените, които според него не реагират. Заради това тогава не си подава жалба в полицията срещу Златко, а до Районна прокуратура.

„Само преди три дни 6 гуми на двете ми коли в двора на къщата ми са били нарязани през нощта. Отидох в полицията, не мога да докажа кой е злосторникът, но нямам и пререкания с никого освен със Златко. Искам само спокойствие и заради това накрая искаме да дадем гласност пред медиите, дано нещо се промени”, казва Петър, който вече ходи с чук в багажника на колата.

 

Полицията и прокуратурата в Павликени: „НЯМА ЧАДЪР, РАБОТИ СЕ ПО 4 ПРЕПИСКИ“

 

„НЯМА ЧАДЪР НАД НИКОГО, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАД ЗЛАТКО ГЕРМАНОВ. Навремето ние го вкарахме в затвора, а не други колеги. Сега при нас има образувани 4 преписки по жалби на потърпевши през последните два месеца и работим усилено”, заяви районният прокурор на Павликени Атанас Филипов.

Че не може да се говори за чадър, каза и началникът на полицията в града главен инспектор Иво Генчев. Независимо от сериозните заплахи и инциденти до полицейско задържане на Германов през последните месеци не се било стигнало, защото жалбите се появявали доста време след извършеното. „Връчена е призовка на Златко и тези дни трябва да се яви за разпит в управлението”, бе категоричен Иво Генчев, който пое шефския пост съвсем наскоро.

Независимо от тези уверения на полицията в Павликени директорът на ОДМВР вече е разпоредил нова проверка по вчерашната жалба на четирима от пострадалите от набезите на Германов. Ще се проверяват включително и действията на МВР служителите в Павликени.

 

КОЙ ВСЪЩНОСТ Е ЗЛАТКО ГЕРМАНОВ?

 

През 2010 г. той се сдоби с ефективна присъда от година и половина от Районния съд в Павликени. Дългата ръка на Темида хвана младия мъж, когото определят като страшилището на Павликени, този път за шофиране без книжка. Нарушението е извършено в едногодишния срок на административното наказание за същото провинение и затова този път присъдата е ефективна и на максимума, позволен от закона. Тя е в срока на кумулация на друго нарушение на Златко.

През ноември 2009 г. той беше осъден на 6 месеца лишаване от свобода, защото си беше позволил пиян да изгаси цигарата си в устата на барманка в заведение в центъра на града, когато момичето го попитало дали може да си позволи да плати бутилката с уиски, която поръчва. Няколко месеца страшилището безнаказано си позволява да троши и безчинства в бар “Бакарди” и да заплашва управителката и готвачката в заведението.

Златко Германов е стар познайник на павликенските полицаи и съдии. Условно е осъждан за шофиране без книжка и в нетрезво състояние. Днес обаче има книжка. Бил е клиент на пробационните по присъда за хулиганство. Със споразумение завърши делото му за заплаха срещу полицаи. Докато униформените се опитвали да усмирят стария си познайник, се наложило да изслушат как Златко се кани да ги застреля, докато спят, да замрази телата им, да отвори черепите им. Така се е държал Германов още преди пет-шест години, сочи криминалната хроника. И още преди да се сроди с Цветелин Кънчев и да направи годеж на дъщеря си със сина му в края на май 2016 г. Между другото в Павликени се говори, че е спазарил дъщеря си за около 400 000 лева. Но това, от друга страна, е традиция при кардарашите. След излизането си от затвора Златко Германов е бил в чужбина, където и сега работела жена му. Може би заради това във Фейсбук мъжът може да бъде намерен освен с българското си име и като Kapadokia Germanovi.

Нели СУКОВА

 

 

9 коментара за “Павликени настръхна от бабаит след годежа на дъщеря му със сина на Цветелин Кънчев

 • 20.07.2016 в 14:19
  Permalink

  Анди, тук пък Рони , тази журналистка, така пише за тия мангали и престъпници и ги зове на малки имена, все едно им е първа дружка? 😀

  Отговор
  • 20.07.2016 в 14:21
   Permalink

   Рони е сервитьорката, извинявам се.

   Отговор
 • 20.07.2016 в 16:23
  Permalink

  Този да го затвориш в една килия два на два …и бой до спукване. Нещастник !!!

  Отговор
 • 20.07.2016 в 17:12
  Permalink

  И такива същества се разхождат свободно по улиците?! Този трябва да търка нара поне 15-ина години. После като излезе да видим „кой е“ и кого ще се хвали, че познава…

  Отговор
 • 21.07.2016 в 11:37
  Permalink

  Този трябваше да е зад решетките вече, а не да всява страх в хората. Абе метнете му одеалото на главата и……..

  Отговор
 • 21.07.2016 в 22:16
  Permalink

  Дали няма да се намери някой да му види сметката?Да видим кой ще го извади от гроба да го пита колко пари има!

  Отговор
  • 31.07.2016 в 3:08
   Permalink

   Добринчо те се опитаха да го вкарат в гроба ама явно нещо не успяха за жалост за това сега с съдействието на г-жа куцукува и корумпираните служители на органите на реда по висшите инстанции се опитват да го заковат стабилно защо павликенската полиция не си признае че цяла нощ са стояли дежурни пред домът му за да пазят и наблюдават районат

   Отговор
 • 22.07.2016 в 7:52
  Permalink

  Точно павликенската прокуратура е виновна, много добре ги знам как могат да изкарат виновният невинен.Точно от Филипов съм го виждал,така че да не лъже пред хората.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *