Театър ВЕСЕЛ отново в курортен комплекс Албена

Театър ВЕСЕЛ отново в курортен комплекс Албена

 

Театър ВЕСЕЛ стана част от културната програма на перлата на Българското черноморие – курортен комплекс „Албена“. За поредна година ТА „ЛИЛИЯ ТРАВЕЛ” организира в курорта международен езиков лагер „Шампиони”, предназначен за тийнейджъри до 18 години. „Шампиони” ВЕСЕЛ в Албена (2)съчетава ваканция на море с изучаване на английски език. „Свободата е равна на отговорността“ е водещият принцип в проекта за възпитаване на свободната личност.

За втора година театър ВЕСЕЛ представи в рамките на проекта едно от последните си заглавия на английски език „Don’t Give Up!” („Не се предавай!“). Посланието на моноспектакъла (с участието на Веселин Василев) достигна до зрителите и ги провокира да станат активни партньори в представянето на шоуто, в което те участват с удоволствие.

Актьорът в търсене на непринуден диалог с публиката неусетно включва зрителите в игрите – музикални, театрални, словесни и двигателни. Куклените етюди с участието на публиката са своеобразен финал на театралната постановка. Зрителите възторжено аплодираха атрактивния спектакъл, чийто сценарий е дело на Маргарита МариноваВЕСЕЛ в Албена (6), а куклите – на Стефка Кювлиева. Английската версия на „Не се предавай!“ през ноември 2015 г. получи награда за най-добър детски спектакъл от международния театрален фестивал RAIN FOREST WORLD Puppet Carnival – Борнео в Малайзия.

До края на 2016 г. за театър ВЕСЕЛ предстоят участия и в международни фестивали в Бургас (България) с „Принцесата и граховото зърно“ и в Лодз (Полша) с английската версия на „Don’t Give Up!” („Не се предавай!“).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *