7 четения

„Етър ВТ“ ще срещне втория отбор на „Верея” в контролна среща

Предават приоритетно мачовете на „виолетовите” по „Диема спорт”

 

„Диема спорт“ ще излъчва по един мач от всеки кръг на Втора професионална лига и през новия сезон, съобщиха от телевизията.

Първенството трябва да стартира на 6 август (събота), а срещи ще има в неделя и една в понеделник. Именно последната, в понеделник, е предвидена за пряко предаване. Любопитно е, че най-сериозно внимание ще бъде отделено на „Етър ВТ”, който се смята за основен фаворит за влизане в елита, и на „Локомотив” (София). Техните срещи ще са приоритетни за излъчване, както и тези на друг фаворит ОФК „Созопол”.

Жребият за програмата в новата Втора професионална лига ще бъде теглен най-вероятно на 3 август, едва три дни преди старта на първенството. Крайният срок за лицензиране изтича на 25 юли, а пълният състав на групата ще бъде обявен на 27 юли.

Твърде вероятно е обаче тя да бъде съставена само от 14 отбора, въпреки първоначалния план да е от шестнайсет. В момента сигурните отбори за втория eшелон са едва 13. Интересното е, че от миналогодишния му състав останаха само 8 клуба, новите членове са „Етър ВТ“ и ОФК „Несебър“, а покана за участие са получили „Локомотив“ (София), „Витоша“ (Бистрица) и „Ботев“ (Враца). Вече се отказаха „Черноморец“ (Балчик) и „Розова долина“, а желание да се включат имат изпадналите „Спартак“ (Плевен) и „Добруджа“, но по нормативни документи изпаднали отбори не могат да бъдат връщани. Така според запознати футболната ни централа е принудена да свие бройката от 16 на 14 и се търси само още един тим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!