Спорт

„Железничарите” сгазиха поморийци, пуснаха поръчката за ремонта на стадион „Локомотив”

Победа със 7:1 като гости на ОФК „Поморие” записаха в сряда горнооряховските локомотивци. В четвъртата си контрола от подготовката преди старта на Първа професионална футболна лига възпитаниците на Ангел Червенков показаха нападателен и резултатен футбол. Отборът на домакините, който беше основен съперник на „Локомотив” през миналия сезон в „Б” група, изобщо не можа да противодейства на тотално превъзхождащите го гости. Ангел Червенков заложи в стартовия състав на Банков, Кавдански, Желев, Атанасов, Апостолов, Трифонов, Мечев, Каранейчев, Кънев, Смирнов, Керчев, а по-късно даде шанс за изява още на Кунчев, Сайков, Цолов, Дичев, Балъков, Узунов, Байдаков, Шишков и Генчев.

Резултата откри новото попълнение Каранейчев, Кънев покачи за 0:2, а до края на първото полувреме Симеон Мечев направи разликата класическа – 0:3.

През втората част завърналият се в отбора Янаки Смирнов отбеляза два гола, разписаха се Балъков и Шишков. Едва след като резултатът стана 0:7, гостите позволиха на поморийци да вкарат почетен гол за крайното 1:7.

„На терена реализирахме предварително планирани неща и се получи полезна проверка срещу здрав съперник. Видяхме как сме физически и тактически. Не бива да забравяме обаче, че отборът на ОФК „Поморие” е отслабен в сравнение с миналата година, трима-четирима основни играчи са напуснали, а ние сме привлекли нужните попълнения. Лично аз видях и сериозни неща за отстраняване при нас, върху които трябва да работим, за да се представяме на необходимото ниво в първенството на „А” група”, коментира старши треньорът на горнооряховчани Ангел Червенков.

Последната проверка на „локомотивци” преди началото на първенството е на 23 юли, когато на собствения си стадион ще посрещнат отбора на „Ботев” (Гълъбово). Срещата ще бъде използвана и за представянето на отбора пред феновете.

Междувременно стана ясно, че само седмица имат на разположение кандидатите да участват в ремонта на стадион „Локомотив” в Горна Оряховица да подадат документи. Поръчката бе обявена от Министерството на младежта и спорта в началото на тази седмица, а крайният срок за подаване на оферти е 25 юли. Къс е срокът и за изпълнение на ремонта – 60 дни. Мотивите за ускоряването на процедурата са началото на новия сезон и желанието стадионите да станат годни за мачове от Първа лига още през есента.

В поръчката за стадион „Локомотив” е предвидено подмяна на тревното покритие и осветлението. Индикативната стойност на ремонта е 833 333 лева.

Преди месец държавата отпусна 3 милиона лева за ремонти на стадионите в Русе, Горна Оряховица и „Тича” във Варна. Отделно Горнооряховска община подготвя проект за ремонт на трибуните, административните и санитарните помещения на стадиона, който ще финансира със собствени средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *