martineli

martineli

Комплекс „Къпиновски манастир” се превърна в летен рай за отдих и забавления

 

Къмпинг за каравани, място за палатки, басейни със система за отопление и уникална механа с три тераси привличат гости от страната и чужбина

 

С ИНВЕСТИЦИЯ ЗА НАД 4,2 МЛН. ЛВ. ЛЮБЕН ВЕЛЧЕВ УСПЯ ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ДА ПРЕВЪРНЕ ЗОНАТА КРАЙ КЪПИНОВСКИЯ МАНАСТИР в прохладен оазис за летните месеци. Преди повече от 10 г. той купува старите постройки от РПК, а друга част от терена – на разпродажба от бившата Агенция за държавни вземания.

Реставрираната механа на три тераси
Реставрираната механа на три тераси

Днес вече е реставрирана уникалната механа на три тераси с изглед към водопада, басейни със система за отопление, най-добрият къмпинг в страната по немски проект с всички екстри и място за палатки привличат по 1000 души през уикенда на комплекс „Къпиновски манастир“. Механата работи от месец и е изградена за няколко години. Тя е колоритна не само отвън, но и отвътре, а вечер през уикенда има жива музика.

В огромната банкетна зала, която съвсем скоро също ще отвори врати, има 4 уникални огромни дъбови греди, всяка от които тежи по тон и половина, дълга е над 9 метра и е поставяна с кран при строителството, казва собственикът Любен Велчев. Той подчертава още, че двата басейна – за децkapINOVSKI baseinа и възрастни, са със специална отоплителна система, която независимо от времето поддържа всеки ден температура между 28 и 30 градуса на водата. Тя блести от чистота, защото се поддържа с най-добрите препарати и се проверява по няколко пъти на ден. Край басейните има над 400 шезлонга.

Комплексът неслучайно е наречен къмпинг „Къпиновски манастир“, защото тук е единственият къмпинг за каравани в страната, който фигурира в различни световни сайтове, а скоро ще бъде одобрен и от Холандия, където се намира Асоциацията на европейските къмпинги, и тогава нашият ще бъде включен в техния сайт. Той и сега фигурира в няколко сайта, където чужденци научават за прохладата край В. Търново, и тук е пълно с французи и британци. Идеята на управата е да се привлекат и румънците, които гостуват в старата столица. Къмпингът за 60 караkapinovski KARAVANIвани е снабден с туристическа кухня, медицински пункт, модерни бани и тоалетни. Двете палаткови зони пък са за 80 палатки.

„Когато правих къмпинга, у нас нямаше наредба за каравани и съм го правил по немска наредба, но стана отлично място за почивка и има голямо търсене”, сподели още общинският съветник Любен Велчев с фирма „Скорпион инвестстрой“.

Все още в летния оазис обаче няма леглова база и това ще стане за другия сезон. Вече има визи за проектиране на 60 мобилни къщи с различна леглова база и отделни санитарни възли и по проект на самия собственик, разказва Георги Дадов, мениджърът на елитния комплекс.

Георги Дадов
Георги Дадов

33-ГОДИШНИЯТ ТЪРНОВЕЦ СЕ Е ЗАВЪРНАЛ СЛЕД 12 Г. В ЧУЖБИНА В РОДНИЯ СИ ГРАД и от няколко месеца е мениджър на „Къпиновски манастир“. Бил е три години в Америка, една във Франция, в Кипър и последно 7 г. в Англия. Възпитаник е на Хуманитарната гимназия и е завършил хотелиерски мениджмънт по международна програма – две и половина години в Америка и година и половина в Париж. Бил е мениджър в едни от най-елитните хотелски вериги в света – „Хаят” и „Хилтън”, като последно е работил в Лондон. По време на тези 12 г. Георги среща и жената на живота си – италианката Алесия, и вече са сгодени.

ТЪРНОВЕЦЪТ ОТ ИЗВЕСТНА ЛЕКАРСКА ФАМИЛИЯ КАЗВА, ЧЕ ВИНАГИ Е ПОЕМАЛ РИСКОВЕ В ЖИВОТА СИ и сега се е върнал в родината си и иска да покаже какво е научил по света точно на „Къпиновския манастир“. Сега отговаря за бизнес развитието на комплекса, за рекламата и т.н. Смята, че у нас трябва да се въведе ред в тази индустрия, и вече показва какво може.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

loading...

14 коментара за “Комплекс „Къпиновски манастир” се превърна в летен рай за отдих и забавления

 • 22.07.2016 в 13:42
  Permalink

  Едно време ходихме там да се къпем в двете вирчета на реката. Беше страхотно, без да има каквито и да било комплекси. За съжаление не бих стъпил повече там, поради горе описаната причина:(

  Отговор
  • 23.07.2016 в 10:55
   Permalink

   Напълно съм съгласен и аз повече няма да отида там в тая пълна лудница.

   Отговор
 • 22.07.2016 в 18:01
  Permalink

  От десетина години гурбет милиони не се печелят, само това знам.Още по- малко , когато си емигрирал 22-23 годишен .

  Отговор
  • 21.10.2016 в 18:02
   Permalink

   Инвестицията не е на момчето, явно въобще не ди чел статията!

   Отговор
 • 22.07.2016 в 19:17
  Permalink

  Браво, браво, браво, такива хора са необходими на Търновския регион.

  Отговор
 • 22.07.2016 в 22:27
  Permalink

  Всичко е супер, басейна е мн, чист, има място, обаче и мн. забележки дано догодина стане по хубаво, пътя е много обрасъл и тесен, вече се разминаваме с автобуси, рисковано е, персонала е под всяка критика, не знаят какво правят там, храната е зле, не е само да правиш шкембе чорба, ами това дразни мамка му, отивам с парите си и няма кой да ми ги вземе, ОБАЧЕ ВСИЧКО ОСТАВА НА ЗАДЕН ПЛАН САМО КАТО ВИДИ ЧОВЕК ТАЯ ПРИРОДА !!! ПРОСТО НЕ ЗНАЕМЕ КАКВА ДЪРЖАВА ИМАМЕ .

  Отговор
 • 24.07.2016 в 9:11
  Permalink

  Не обичам претъпканите места, а това че ще стане добре съм убеден, Любо никога не си оставя магарето в калта.

  Отговор
 • 26.07.2016 в 9:52
  Permalink

  осраха и последното девствено място до манастира, лудницата е пълна, а колко хора ще намерят смъртта си по пътя до там, не е истина 🙁

  Отговор
 • 28.07.2016 в 17:33
  Permalink

  Жалко,районът беше прекрасен и привлекателен,а сега е шумно място с ограничения за обикновените туристи.Искаме да се къпем на реката а не в басейн срещу заплащане и силно озвучаване!

  Отговор
 • 29.12.2016 в 11:51
  Permalink

  Собствениците на комплекса явно полагат големи грижи за чистотата и облагородяване на района.Няма вече разхвърлени отпадъци от туристи.Мястото е чудесно.Мисля ,че това е пътя да се развива добър туризъм в България, разбира се без презастрояване.Единствено лошо впечатление прави изоставените постройки от строежа на язовир Йовковци и няколко останали дървени неизползваеми бунгала.

  Отговор
 • 02.07.2019 в 15:24
  Permalink

  Там съм израстнала , ходели сме пеша по 4 км. За това място на реката. И на времето през 60 те имаше много хора , даже мога да кажа повече от сега, но хората се задоволяваха с почивка, разходка, домашно приготвена храна. Хората бяха скромни, уважителни задружни. Помагаха си. А сега не харесвам само силната музика, който обича да си я слуша в ухото. На морето също има много хора, ако надуваха музика представяте ли си как биха си починали хората. А И заведенията трябва да работят като заводски стол. Днешно меню има това и това, храна приготвена добре ,сезонна вкусна и като свърши скара. Какви са тези менюта, които са неизпълними. На кого му трябва излишни измишльотини , които не са пресни а само замръзени.

  Отговор
 • 11.07.2019 в 20:07
  Permalink

  ами ще си направите домашно приготвена храна, ама пак от супермаркета. Няма го онова време

  Отговор
 • 05.08.2019 в 19:22
  Permalink

  Ами върнеете си го оонова време, ама не миже Колелото се въртяло напред.

  Отговор
 • 21.08.2019 в 20:58
  Permalink

  Прекрасно местенце сред красива природа, всички удобства за къмпингово летуване, много любезен персонал навсякъде ! (рецепция, басейн, бар и механа), чудесна почивка!
  Браво Браво и поздравления за всичко това! Благодарим Ви!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *