„Виолетовите” ветерани пречупиха тима на община Дряново

Победа с 2:1 записаха ветераните на „Етър“ (Велико Търново) в демонстративен мач срещу отбора на община Дряново. Двубоят бе част от програмата за откриването на Единадесетия регионален полуфинал на „Фенкупа Каменица 2016”, провел се в събота и неделя на стадион „Локомотив“ в Дряново.

Сред бившите футболисти на „виолетовите“ се открояваха имената на бронзовите медалисти от САЩ ‘94 Илиян Киряков и Бончо Генчев, голмайстор N 1 на „виолетовите“ Димитър Цеков, Георги Трендафилов и вратарят Калоян Чакъров, подкрепени от екскапитаните на горнооряховското „Локо” – Игор Бакьов и Аврам Аврамов, облекли за сефте виолетовия екип. Опитът си каза думата и ветераните диктуваха играта през целия мач, но не успяха да материализират превъзходството си чак до началото на втората част, когато с безпощадно воле Илиян Киряков откри резултата. Точката на спора дойде в края на мача, когато Бончо Генчев се измъкна от защитата на общинарите, финтира вратаря и подаде на екскапитана на горнооряховското „Локо“ Аврам Аврамов за 2:0. Силите на тима на дряновските общинари стигнаха за почетно попадение, а след края на мача двата тима спортсменски се поздравиха и отпразнуваха началото на турнира с по чаша студена бира.

Регионалният полуфинал бе открит от кмета на Дряново инж. Мирослав Семов, пожелал успех на отборите.

В единадесетата битка за „Камп Ноу“ участваха 32 тима от областите Плевен и Велико Търново. Само победителят, станал ясен вчера следобед, ще спечели квота за националните финали и ще продължи битката за голямата награда на „Фенкупа 2016” – приключение зад кулисите на „Барселона“, предвождано лично от Христо Стоичков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *