17 четения

МЕЖДУ СНОУДЪН И ПИКАЧУ. Оливър Стоун обвини покемоните в тоталитаризъм

Американският режисьор Оливър Стоун възропта срещу социалния феномен, предизвикан от новата игра с покемоните, която обвини в тоталитаризъм, тъй като прекалено много се намесва в личния живот на хората, предава Франс прес.

Именитият кинодеец представи на изложението Комик-кон в Сан Диего най-новия си филм „Сноудън“. Той свърза сюжета на творбата си, основана на биографията на Едуард Сноудън, разкрил мащабите на следенето на гражданите от разузнавателните служби на САЩ, с естеството на новата игра. Според него и двете неща принадлежат към „капитализма на проследяването“.

„Те следят всички ваши данни, за да научат какво купувате, какво харесвате и най-вече какво ще бъде вашето поведение. На прага сме на роботизирано общество, в което предварително ще е известно как ще постъпите. А това вече е тоталитаризъм“, изтъкна Стоун.

Режисьорът припомни на публиката за трудностите, които е имал при реализирането на новия си филм и как е получил отказ от големите холивудски филмови студиа да го продуцират. Стоун си осигурил финансиране за „Сноудън“ от Франция и Германия. Лентата, в която главната роля се изпълнява от Джоузеф Гордън-Левит, ще излезе на екран на 16 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!