53 четения

Над 1000 души търсят прохладата на общинския басейн през уикенда

Другото лято ще има и детски басейн с инвестиция за 100 000 лв.

НАД 1000 ДУШИ ИДВАТ ВСЕКИ УИКЕНД ПРЕЗ ЛЯТОТО на открития басейн с минерална вода в Полски Тръмбеш, който е единствен в областта. За безопасността на посетителите се грижат трима спасители воглаве с Марин Маринов. За щастие, инциденти това лято няма, като се изключат едно-две изпитания, завършили с щастлив край. Наоколо има завидна тревна площ, където освен на шезлонгите клиентите могат да отдъхнат. Общината предлага напитки и закуски, а за пръв път това лято на басейна няма да има мотосъбор и рев на мотори, реши наскоро местният парламент.

ДОГОДИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ ОБАЧЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА И ДЕТСКИ БАСЕЙН с инвестиция от общината в размер около 100 000 лева. Това се налага от голямото търсене и желание на хлапета от цялата област да идват в Полски Тръмбеш на басейн и да тренират плуване. Засега капацитетът позволява 48 деца на възраст от 6 до 15 г. да тренират под вещото ръководство на Емилия Цонева, която е учител в местната гимназия и треньор на хлапетата. Таксата пък е символична за тези тренировки и е 2 лева на час.

За басейна отговаря директорът на общинското предприятие за поддръжка и ремонт на общинското имущество инж. Пламен Цаков, който през лятото всеки ден е на плувния комплекс, който от м.г. носи името на легендарния Добри Динев. Инж. Цаков казва, че на басейна в Полски Тръмбеш идват не само от областта, но и от съседните региони. Все още обаче тук няма леглова база, а общинското ръководство на Полски Тръмбеш се надява да се появи крупен инвеститор, който да помогне това място да се превърне в място за отдих с преспиване. И сега общината дава възможност за нощувки в общинския хотел „Есперанто“, който той се намира в центъра на града.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!