Светлин Гърбузанов със свежи идеи за възраждане на общинска фирма „Подем“

Нов сайт, нов продукт и наплив за контролния пункт ще топят загубите на дружеството

ТОКУ-ЩО НАВЪРШИЛИЯТ 40 Г. НОВ УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ФИРМА „Подем“ има много свежи и доходоносни идеи за възраждане на дружеството и за стопяване на загубите от последните калпави ръководства. Светлин Гърбузанов пое кормилото след спечелен конкурс и леки колебания, но вече е впечатлен от възможностите на фирмата, чиято слава преди няколко месеца разнесе електрическата тенджера на цеха в Полски Сеновец, тиражирана в публичното пространство от в. „Борба“. Освен нея обаче новият шеф има намерение да пробва на пазара нов продукт, който засега пази в тайна заради зли езици, но ще бъде електроуред за пчеларството и у нас не е правен от 20 г. Другите продукти на цеха в Полски Сеновец пък са стерилизаторът за варене на буркани на градската тераса, елпечката и позабравени възможности за още стоки за бита, прочути в близкото минало, също ще бъдат възродени.

„В момента във фирмата върви одит по искане на общината и по мое настояване, който не е приключил, защото се проверява три години назад. После, ако се поиска моето мнение и като бивш полицай 7 г. в МВР и в икономическия сектор, ще го дам. Засега мога да кажа, че загубите за 2015 г. са за 16 000 лева в дружеството. Моята амбиция е до края на тази година да бъдат сведени на нула, а догодина вече да започне дори да се печели“, споделя новият управител. И признава, че на това предприятие освен всичко друго му липсва реклама. Заради това ще се прави нов сайт на „Подем“ с актуална информация…

Той уточнява, че в града няма цех, а производството на фирмата се прави в Полски Сеновец и Павел. Във второто село се правят само сита. И двата цеха плачат за скромен ремонт поне на покривите, което, за съжаление, не е правено през последните години.

ЗАЛАГА СЕ НА ПУНКТА ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕДИ

ОКАЗА СЕ, ЧЕ ДОРИ МЕСТНИТЕ НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ПУНКТА за технически прегледи на „Подем“. Той е за коли и за товарни автомобили и е последната дейност на дружеството, но не се експлоатира достатъчно. След малък козметичен ремонт Светлин Гърбузанов има идея да стартира тук нови дейности, които ще носят приходи във фирмата и ще издигнат нейното реноме.

В момента пунктът е затворен и чака да бъде прелицензиран, през него минават училищните автобуси, коли и камиони. Ако тук се зареждат и пожарогасители, каквато услуга няма, със сигурност общината ще спечели, пък и не само тя.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ТЕНДЖЕРИ ОТ ПОЛСКИ СЕНОВЕЦ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ ПАЗАРА У НАС И В ЧУЖБИНА, защото клиенти вече са дали конкретни предложения. Надя Златева от Враца е една от последните, които са дали заявка за 3 тенджери. И още – в опаковката да има и рецепти за ястия, които могат да се правят в българската тенджера от Полски Сеновец. Светлин Гърбузанов и кметът на общината Георги Чакъров вече са приели идеята присърце. Само през последните дни пък са приети над 100 поръчки за тенджерата, повечето от които лично от новия управител. „Лично на мен ми звънят по около 10 души на ден. Става ми много приятно и това ме амбицира още повече“, казва още г-н Гърбузанов. Той е проверил и се оказало, че за последните 10 години има само един клиент, който е бил недоволен от въпросната тенджера…

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.