В ПРИЕМНАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ В. ТЪРНОВО. Хората искат чешмички, нов пътен възел от старата част и обществени тоалетни

ПРИ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ПРЕМИНА ПРИЕМНАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ СЪВЕТ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, КОЯТО СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВТОРНИК ВЕЧЕРТА В СГРАДАТА на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“. Шефът на местния парламент Венцислав Спирдонов и неговите заместници Калина Широкова, Николай Илчев и Мирослав Трифонов чуха болките на хората и се ангажираха с разрешаването на множество обществени проблеми. Част от тях тепърва ще прерастват и в конкретни решения на съветниците или ще влязат в следващата инвестиционна програма на Община Велико Търново. „Планираме още серия приемни в различни части на града и общината. Налагаме и нов модел – местната власт при хората, а не обратното. Общинските съветници са избрани, за да разрешават проблеми, и непрекъснато трябва да са запознати какво и как се случва“, коментира Спирдонов.

ЗА ПОЧИСТВАНЕ И РЕМОНТ НА ДВЕТЕ ОСНОВНИ ЧЕШМИ НА УЛИЦА „ГУРКО“ – „БАНЧОВКА“ И „БОЛЯРСКА“, е настояла Стефка Стефанова, която е била един от първите посетители в общинската приемна. Чешмите са правени в периода 1873 – 1897 г. и досега не са били обновявани. Няколкото жители на старата част пък са поискали да се форсира проектът за Северен пътен възел, който да отвежда директно трафика откъм Арбанаси и предприятието „Родопа“ и хълма Трапезица към главния път за Русе. Съоръжението, което бе представено за пръв път от „Борба“, вече е проектирано, но чака държавно финансиране. Великотърновци се тревожат и от липсата на обществени тоалетни, като алтернативата – химическите, не е добра за тях заради мръсотията. Лошото състояние на северния вход на града – ул. „Опълченска“, липсата на маркировка и нова организация на движението, както и промяна в маршрутите на автобусите са другите проблеми, които тревожат хората.

С. МАРИНОВ

One thought on “В ПРИЕМНАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ В. ТЪРНОВО. Хората искат чешмички, нов пътен възел от старата част и обществени тоалетни

  • 28.07.2016 в 15:41
    Permalink

    На първата среща, в този състав Вие обещахте да се извърши проверка на общинските жилища. Кой ги обитава, законно ли е настанен и пр.? От кога не са събирани наемите? Живеещи в общински жилища ги затварят и работят с години в Германия и други държави. никой не се интересува от това.. А сигурно има много млади хора, които се нуждаят от тях.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.