Иван Сираков с второ злато от държавното по ориентиране

Втори златен медал от Държавното първенство по ориентиране за мъже и жени взе Иван Сираков. След като стана шампион в елитния клас при мъжете на дълга дистанция, горнооряховчанинът стъпи на върха на почетната стълбичка и при щафетите. Сираков бяга на втори пост за тима на „Вариант 5“ (Търговище), за който бягаха още Ивайло Петров и Кирил Николов – Дизела. Шампионите изпревариха с близо 8 минути вторите от „Компас крос“ (Русе).

Без медал останаха щафетите на двата великотърновски клуба по ориентиране. Организаторите на шампионата от СКО „Трапезица 1954“ се представиха с отбори при мъжете и жените, които заеха осми места и в двата пола. При мъжете се състезаваха Александър Атанасов, Григор Караиванов и Валентин Шишков, при жените – Надежда Стоянова, Марияна Атанасова и Елица Атанасова.

В елитната група при мъжете „Браун Тим“ в състав Петър Попункьов, Андрей Абаджиев и Николай Димитров завърши на шесто място в конкуренцията на 27 щафети.

Още две щафети на „Браун Тим“ участваха при мъжете. Втората щафета в състав Марин Марков, Иван Шопов и Венцислав Трифонов са четиринадесети, а първата, представена от Димитър Евгениев, Красимир Рашков и Димитър Димитров, са 21-ви. При жените Камелия Георгиева, Кристиана Гецова и Стефания Димитрова изведоха „Браун Тим“ до пето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *