6 четения

Последните три дни на юли ще оправдаят името си Горещници, незначително захлаждане в сряда и четвъртък

През нощта променливата облачност ще намалява до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20. За В. Търново се очаква минимална температура 18. През деня ще има променлива облачност. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 36. За В. Търново максимална температура 35. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени промени. Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има променлива облачност, с временни увеличения след обяд . Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23-25 гр., а на 2000 м около 17. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.1 гр. през 1909 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.7 през 1981 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 06 минути и ще залезе в 20 часа и 41 минути. Фаза на Луната: четири денонощия преди новолуние.

От събота до вторник времето ще се задържи без съществени промени – преди обяд ще бъде слънчево, след обяд ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от изток, североизток. Във вторник вечерта на отделни места в крайните северозападни райони е възможно да превали слаб дъжд (без стопанско значение). Вятърът ще се оририентира от северозапад и ще се усили до умерен и силен. В сряда и четвъртък облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна. На места, предимно след обяд и вечерта, ще превали дъжд. Очаква се на повечето места валежите ще бъдат слаби (без стопанско значение). Вятърът ще бъде умерен от северозапад. Времето ще се задържи топло през периода, като най-високите температури се очакват в събота, неделя и понеделник, а в края на периода – сряда и четвъртък, ще настъпи слабо захлаждане с 2 – 4. Минималните температури през периода ще бъдат между 17 и 22. Максималните температури от петък до вторник ще бъдат между 34 и 37. Максималните температури в сряда и четвъртък ще бъдат между 31 и 34.

Над западните и централни части на Стара планина от петък до вторник ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър от изток, североизток. В сряда и четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и главно в следобедните часове, се очакват краткотрайни преваляванияот дъжд. Вятърът ще се ориентира от север, северозапад и ще бъде умерен. От петък до вторник максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23 – 25 гр., в сряда и четвъртък ще бъдат около 20 – 22. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски.

 

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *