9 четения

Призови класирания на моделистите в национални състезания

40 състезатели от България, Сърбия, Русия и Холандия взеха участие в проведената в Дупница „Купа България 2016”, етап от Световната купа по ракетомоделизъм. В клас „S3A“ (ракета с парашут) победител в общото класиране стана Валентин Савов от горнооряховския клуб СК „Моделист”. В клас „S4A“ (ракетопланер) Христина Савова от СК „Моделист” се класира на второ място в общото подреждане, като бе изпреварена само от Тони Станев „Моделист“ (Каспичан), а при юношите се окичи със златен медал.

В Националното първенство по авиомоделизъм за свободно летящи авиомодели взеха участие състезатели от СК „Моделист” (Горна Оряховица) и СК „Моделизми” (Велико Търново). В клас „F1A“ представителите на СК „Моделизми” Валентин Христов и неговият син Бисер Христов се подредиха трети и четвърти в крайното класиране. В същия клас Христина Савова от СК „Моделист” спечели сребърния медал при юношите.

В клас „F1B“ голямата изненада поднесе Валентин Савов, който след груба грешка на първия старт остави за титлата да се борят други състезатели и трябваше да се задоволи с бронзов медал. В клас „F1C“ (таймери) Емил Атанасов и Николай Николов от великотърновския клуб заеха съответно трето и пето място.

В клас „F1H“ надпреварата бе не само за медалите от националното първенство, но и като етап от „Еурочелънж”. Състезателките на СК „Моделист” – Никол Цанкова и Десислава Василева, изпълниха отлично указанията на треньора си Валентин Савов и спечелиха по три медала. Никол Цанкова взе сребърни, а Десислава Василева – бронзови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!