martineli

martineli

10 пияни шофьори осъдени за 1 месец във В. Търново

10 ПИЯНИ ШОФЬОРИ, СРЕД КОИТО И ЕДНА ЖЕНА, са осъдени от Районния съд в старата столица само за един месец, установи наша проверка. Всички са сключили споразумения с прокуратурата, които после са одобрени от съда. Били са заловени от полицията при пътни проверки през този месец.

Най-тежко е наказанието за таксиметров шофьор, който отива в затвора за 4 месеца. Д. Ц. е осъждан и преди за „пил и карал“, а освен решетки сега е глобен и с 400 лева и остава без книжка половин година. Три месеца затвор получава и И. С., хванат с 1,43 промила, но в период на изтърпяване на наказание за същото престъпление. С най-много алкохол зад волана – 2,87 промила, е бил спипан Д. Л. Той получава 6 месеца условно и 8 месеца без книжка. С 2,16 промила е заловен Т. С., който получава 6 м. условно и 8 месеца без книжка. След него класацията води елтехникът Д. К. Той е карал 2,02 промила, осъден е на три месеца условно и 150 лева глоба, защото му било за пръв път. Дамата в сериала – Р. Р., е карала „БМВ 5“ във В. Търново. Получава три месеца условно за шофиране с 1,25 промила и 190 лв. глоба.

За щастие, нито един от тези 10 осъдени със споразумение не е причинил пътен инцидент в старата столица, но рекордът си го бива, сочи съдебната статистика.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *