4 четения

Десетки майки и деца се включиха в пикник за кърмачета във Велико Търново

Десетки майки, заедно с техните деца и близки, се включиха в пикник за кърмачета, който бе организиран във Велико Търново. Те се събраха в зелените площи на парк „Дружба”, за да споделят моменти от майчинството и отглеждането на своите рожби. Инициативата се провежда за поредна година и е дело на Община Велико Търново, центъра за родители „Happy Mums”, Районната здравна инспекция и Младежкия дом в старопрестолния град.

Празникът в парка бе по повод Световната седмица на кърменето, която се отбелязва от 1 до 7 август. Обявени бяха и резултатите от конкурс за най-емоционални и въздействащи писмени послания в подкрепа на кърменето. Организаторите връчиха двадесет награди – ваучери за пазаруване в голяма търговска верига.

Директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова сподели, че пикникът за кърмачета се е превърнал в традиционен празник и е един от многото примери за устойчивата социална политика на Община Велико Търново.

В края на седмицата старата столица ще е домакин на международна конференция „Решаващото значение на кърменето за устойчивото развитие”. Форумът ще се проведе в голяма зала на общината на 4 и 5 август.

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!