ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ НЕТРАДИЦИОННАТА МЕДИЦИНА. Хората се запалиха по лечение и подмладяване с пиявици

Вече върви и бизнес с кръвосмучещите животинки

НАРОДЪТ СЕ ЗАПАЛИ ПО НЕКОНВЕНЦИОНАЛНАТА МЕДИЦИНА И ВЕЧЕ ИЗПОЛЗВА МЕТОДИТЕ НА БАБИТЕ и дядовците ни с пиявици. Придирчиви дами пък ги ползват за подмладяване. Според няколкото търговци на пиявици, които вече действат във Велико Търново, методът е още от времето на Клеопатра, която също се е разкрасявала по този начин, а доказателство за това са пиктограми от пирамидите. Стефан Филипов е един от продавачите на пиявици, с когото успяхме да разговаряме.

Слузестите мекотели той получава от специална ферма край язовир „Кърджали”. „Необичайно е, но имам поръчки вече и от клиники от София и Варна. Продавам ги между 5 и 10 лв. за брой. Вече имам доста клиенти във Велико Търново”, коментира той. Според него в слюнката на пиявицата има почти 150 биоактивни субстанции и ензими, а като смучат и плюят кръвта, те я насищат с колаген, което прави и терапията с ботокс.

Основната съставка – хирудин, която има в слюнката им, е дала име на лечението още през 19-и век – хирудотерапия. Открит и проучен от немски професор, хирудинът се оказва 100 пъти по-силен от хепарина като разредител на кръвта. Той чисти тромби и възстановява кръвоносните съдове.

затова ВЕЛИКОТЪРНОВЦИ ТЪРСЯТ ПИЯВИЦИ, за да борят високото кръвно и тромбите.

Немски лекари са описали лечебния ефект на хирудотерепията при лечение на артроза, артрити и дископатии, а руснаци я използват в офталмологията и при лечение на глаукома.

Доста британци, обитаващи нашите села, дават по 5 паунда за пиявици, разбра „Борба”. Офертата включва доставка, като средството от народната медицина се транспортира с буркан. Пиявиците премахват тромбофлебити, кожни екземи и обриви, дерматити, справят се с трудно зарастващи рани с опасност от инфекции, повдигат тонуса на целия организъм, а последните изследвания доказват, че премахват и целулита. А най-важното – изчистват „мръсната” кръв от тялото, премахват токсините. Смята се, че благодарение на пиявиците човек много по-бързо може да се възстанови от прекаран инфаркт или инсулт.

Клиенти винаги се намират – това са по-интелигентни хора, които се ровят в интернет и са наясно с „материала”. Офертата е насочена и към англичаните, които живеят в България, тъй като нашите илачи не им харесват, защото повечето от тях са ментета, а пък техните лекарства са много скъпи.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *