НЕТРАДИЦИОНЕН КОНКУРС. Търновци търсят най-мръсната кофа за боклук в града

Нетрадиционен конкурс стартираха будни търновци във Фейсбук групата „Дивотия до шия”, която се бори с проблемите в региона. Той носи името „Най-мръсна кофа за боклук”, а голямата награда е по-ефикасно сметосъбиране и повишаване на културата на съгражданите ни. Идеята е да бъдат фотографирани контейнерите в старата столица, които са в безобразно състояние. Инициаторът на акцията Йордан Радославов казва, че чрез онлайн публикациите се цели популяризиране на проблема и намиране на бързи методи за решението му.

Сред най-фрапантните случаи са кофите за смет на улица „Любен Каравелов”, където контейнерите преливат повече от 30 дни, а миризмата от тях е непоносима, твърдят хората, живеещи в близост. Други търновци пък се оплакаха, че съдовете за смет са в безобразно състояние след намесата на вандали. Хората споделиха, че кофите са продънени, липсват капаци и текат.

Резултатът от конкурса, който организаторите очакват, е общината да вземе мерки по проблема, а хората да спрат да изхвърлят отпадъци извън контейнерите и да замърсяват околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *