9 четения

Водещи европейски музиканти идват за Arbanassi Summer Music

ЕДИНАДЕСЕТ МУЗИКАНТИ, КОИТО СА ВОДЕЩИ СОЛИСТИ НА КРАЛСКАТА ФЛАМАНДСКА ФИЛХАРМОНИЯ и други световни оркестри, идват за седмото издание на фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Те ще свирят в уникалната с акустиката и стенописите си църква музей „Св. архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси в пет вечери от 7 до 13 август.

Международната формация от музиканти е в състав Винета Сарейка, (цигулка), Елиз Еркалп (хорна), Мария Павлович (кларинет), Димитри Местдаг (обой), Мая Богданович (чело), Клер Лехиен (цигулка), Юлита Фъсева (контрабас), Едит Ван Дик (флейта), Питер Нойтен (фагот) и Барбара Гийпнер (виола). Те ще свирят творби на Барток, Георги Лигети, Ендре Шервански, Ерно Дохнани, Ференц Фаркаш и Йоханес Брамс.

За първи път пред публиката на Arbanassi Summer Music ще се представи и известната българска цигуларка Ангелина Абаджиева, която живее и работи в Германия. На 7 август фестивалът ще бъде открит с нейни солоизпълнения на произведения на Бах, Паганини, Марин Големинов и Панчо Владигеров.

Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music е по инициатива на Регионалния исторически музей във Велико Търново и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново и общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“.

Един коментар за “Водещи европейски музиканти идват за Arbanassi Summer Music

  • 05.08.2016 в 13:32
    Permalink

    Забравяте да споменете, че една от организаторите е търновката Юлита Фъсева

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!