Етърци заминават за Банско днес, картотекират Илиян Киряков и Калоян Чакъров като треньори

Тази сутрин отборът на „Етър ВТ“ заминава за Банско, където ще преспи преди утрешния мач с едноименния местен тим за първенството на Втора професионална лига. Вчера „виолетовите“ направиха сутрешна тренировка и възстановяване под ръководството на Илиян Киряков и Калоян Чакъров. Всички играчи са налице, отшумяла е травмата в коляното на Петър Димитров, съобщи спортно-техническият директор на клуба Стефан Атанасов. Нито той, нито президентът Александър Нанков пожелаха да коментират името на новия старши треньор и кога ще бъде назначен. Възможно е това да стане днес или в понеделник. Стефан Атанасов заяви, че като треньори днес ще картотекира Илиян Киряков и Калоян Чакъров.

Слуховете във В. Търново спрягат името на Сашо Ангелов за наставник, но той самият заяви, че би желал да коментира факти, а не приказки.

В сряда екскапитанът на националния отбор Красимир Балъков се срещна с футболистите на „Етър ВТ“ и им пожела успех в предстоящите мачове във Втора професионална лига. Бронзовият медалист от САЩ 94, който е член на Управителния съвет на клуба, бе заедно с президента на клуба Александър Нанков.

Красимир Балъков призова играчите да бъдат единни, като подчерта, че силният и сплотен колектив е важен фактор за постигането на успехи.

„Бъдете професионалисти и давайте всичко от себе си. Работите в клуб с традиции като „Етър”. За всеки един футболист от моето поколение е било чест да се състезаваме за този отбор. Ще ви стискам палци и се надявам да давате всичко от себе си. Футбол без стръв не се играе, бъдете агресивни. Тук на стадион „Ивайло” винаги противниковите отбори са губили точки. Този дух трябва да го има и у вас, това е най-важното. Може да не си с толкова големи технически качества, но искаш ли, бориш ли се, даваш ли всичко от себе си, винаги можеш да постигнеш резултати. Настроението и зарядът винаги трябва да бъдат на топ ниво. Водещ трябва да бъде колективът. Нямате супер звезди, но имате много добри футболисти, работещи футболисти. Нито един отбор не се прави само от звезди. Ако нямате колектив, няма да имате дългосрочен успех. Този колектив може да помогне и на треньорите ви, и на самите вас”, каза на състезателите бившият капитан на националния отбор и им пожела успешен старт в първенството.

По-рано през деня Красимир Балъков бе на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов и президента на „Етър” Александър Нанков.

„Инициативата дойде от тяхна страна. От страна на кмета г-н Панов имаме пълен картбланш да търсим варианти за възраждането на търновския футбол не само като спорт, а и като инфраструктура. Моето влизане в УС е най-вече да търсим варианти за нова база за клуба. Нещата трябва да се подобрят много повече”, заяви по повод проведените разговори Красимир Балъков.

Срещата с ФК „Банско“ е поверена на съдийска бригада в състав: Станимир Тренчев, Драгомир Милев и Младен Маринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *