127 четения

Приятели отвориха онлайн магазин за грамофонни плочи от Германия и Англия

Александър Цветанов и Росен Ганев имат над 300 заглавия, по каталог в сайта си my-vinyl.com предлагат над 5000

ДВАМА ПРИЯТЕЛИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ФЕНОВЕ НА ГРАМОФОННИТЕ ПЛОЧИ си направиха онлайн магазин в специален сайт, който съществува съвсем отскоро. За реализация на идеята си 25-годишният Александър Цветанов и 42-годишният Росен Ганев първо си регистрират фирма „Винил Рекърдс“ ООД, в която са равностойни партньори. Самото й наименование говори и за предмета и на дейност.

Алекс и Росен започнали работа по идеята си през март с амбицията да предоставят най-високото качество на звука за всички меломани. Това означавало, че трябва да продават само нови плочи, произведени в Англия или Германия, и започнали да внасят оттам. Българският пазар се оказал пренаситен със стари плочи, които се търгуват най-вече от човек на човек, през базари или онлайн сайтове. Много често тези плочи са надраскани, ударени или с наранено качество, констатирали предприемачите.

Така изглежда онлайн магазинът, който е черно-бял в крак с плочите
Така изглежда онлайн магазинът, който е черно-бял в крак с плочите

„Нашият онлайн магазин my-vinyl.com цели да предостави на клиентите си възможно най-голям избор от висококачествени плочи, които са ново производство. Това гарантира максимална чистота и качество на звука. Много от клиентите ни са DJ-и, колекционери с над 1000 плочи или хора, които търсят най-доброто от своите любими групи“, казват двамата съдружници.

И ДОПЪЛВАТ, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ТЕ САМИТЕ СА ФЕНОВЕ НА ПЛОЧИТЕ И ИДЕЯТА ЗА ТОЗИ САЙТ СЕ ПОЯВИЛА, защото на тях им липсвало точно това, което в момента се опитват да предложат.

„Ние самите се опитвахме да намерим плочи от нови преси, направени при най-високите стандарти, но за съжаление, това в България беше много трудно. Точно затова изградихме сайта. Непрекъснато получаваме много позитивна обратна връзка от клиенти и това ни навежда на мисълта, че сме на прав път. Засега имаме 300 заглавия в наличност и над 5000 по каталог”, обяснява Алекс. Предлагат най-различни жанрове, но най-големите са класически рок, джаз, блус, соул. Има и доста предложения в жанровете на хип-хопа и електронната музика. Много интересни са и заглавията от лимитирани серии, цветни плочи или бокс сетове (няколко албума в една голяма кутия).

Защо грамофонните плочи се завръщат? В днешни дни на много меломани им липсва физическият допир до музиката и усещането, което плочите дават. Дигиталната ера ни позволява да си носим музиката навсякъде с нас, но същевременно отнема от изживяването и ритуала на слушане. Днес музиката е навсякъде с нас, а плочите предоставят един различен начин на слушане. Много хора не могат да си представят да четат Шекспир, Толстой или Толкин от компютър или таблет. Усещането на хартията, миризмата и релефа на кориците са на друго ниво, над електронното. Същото е и при грамофонните плочи.

В България също има много фенове на плочите. Често се организират базари, в които се търгуват плочи втора ръка. Такъв е имало преди месец и във В. Търново. Както се казва, всичко ново е добре забравено старо, а Александър Цветанов и Росен Ганев сега превръщат своето хоби в полезен бизнес и за останалите меломани и фенове на грамофона.

Нели СУКОВА

4 коментара за “Приятели отвориха онлайн магазин за грамофонни плочи от Германия и Англия

 • 05.08.2016 в 13:36
  Permalink

  Всеки мързеливец става търговец

  Отговор
  • 05.08.2016 в 17:13
   Permalink

   Или коментира статии, защото е хейтър.

   Отговор
 • 19.03.2017 в 22:27
  Permalink

  Дайте адрес на м- на в Търново или e-mail за контакти.

  Отговор
 • 29.05.2020 в 16:14
  Permalink

  Здравейте, и аз бих желал да получа имейл адрес или пощенски адрес във Велико Търново?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!