Сашо Ангелов е новият старши треньор на „Етър ВТ“, фенове скочиха срещу назначението

Сашо Ангелов е новият старши треньор на „виолетовите” на мястото на напусналия Ферарио Спасов, съобщи пресслужбата на великотърновския клуб, цитирайки президента на клуба Александър Нанков. Новината бе разпространена в петък около 10 часа сутринта.

Сашо Ангелов два пъти е водил в кариерата си „виолетовите” – през 2008 – 2009 г. тима на „Етър 1924”, а през 2013 – 2014 г. бе първият треньор на новосформирания „Етър В. Търново”. За последно той бе начело на „Локомотив” (Г. Оряховица), откъдето бе освободен в средата на пролетния полусезон.

Новият наставник пое функциите си веднага и води „виолетовите” още в Банско в мача от първия кръг на Втора професионална лига.

Назначението му обаче не бе прието еднозначно от феновете. По време на срещата на стадион „Свети Петър“ привържениците на етърци подкрепяха отбора, но скандираха срещу него. Разпънаха и плакати.

Виолетовата фракция „Извънземните“ излезе с официална позиция относно назначаването на Сашо Ангелов на поста старши треньор в Етър. Към тази позиция се присъединиха вече и голяма част от членовете на фенклуба, дясната фракция, „Сърдитите старчета”, Hells Ultras, фракции LTG и EGF и НФК. Текстът бе публикуван на страницата на фенклуба в социалната мрежа Фейсбук.

„Извънземните определяме поредното назначение на Сашо Ангелов за треньор на „Етър” като крайно неприемливо и дори недопустимо. Тази наша позиция няма нищо общо със спортно-техническите качества на треньора СА, а е продиктувана от чисто личностните му такива“, пишат феновете.

В позицията си те отхвърлят „махленски клюки“ и заявяват, че „…в случая говорим само и единствено за думи като чест, морал и достойнство и въпреки абстрактността на понятията, ще се опитаме да изнесем някои безспорни факти. Никога няма да приемем за свой треньор лице, което още преди да прекрати взаимоотношенията си с „Етър” при предишните си два престоя, вече беше постигнал договорки с два от най-неприятните ни отбори, респективно „Ботев” (Враца) и „Локомотив” (Горна Оряховица). Заставайки на кормилото на отвъдбаирските, СА гръмко заяви пред медиите, че „Локо е моят дом“, „Цялата ми кариера е успешна, с изключение на двата престоя в „Етър“ и „В „Етър” бяха изключително некоректни с мен“. Това автоматично би трябвало да ти затвори вратата да доближиш Митичния, а да изявиш желание да водиш „Етър” впоследствие, бихме определили като крайна шизофрения, която дори и на нас е непонятна. С какви очи ще седнеш на тая скамейка и ще подпишеш договор със същото това ръководство?“, питат в позицията си феновете и завършват: „Подкрепата ни към „Етър” няма да спре независимо от резултатите, а ненавистта ни към СА, докато ни е треньор – също, пак без значение от резултатите. Ще изразяваме позицията си с всички законови средства на всеки мач, докато не напусне поста. Да е жив и здрав и успешна кариера, но другаде. Защото болярската чест не се предава, а любовта към „Етър” не се продава“, завършват феновете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *