127 четения

Близо година не могат да осъдят джигит от Поликраище, карал с 230 км/ч

23-годишният Антон Бундев, докато чака делото, показва дрифтинг във Фейсбук

БЛИЗО ГОДИНА СЛЕД КАТО ДЖИГИТ ОТ ПОЛИКРАИЩЕ БЕ ЗАСЕЧЕН ДА КАРА КОЛА С 230 КМ В ЧАС, той все още не може да бъде осъден. Причина за бавното дело срещу него в Горна Оряховица били постоянните отлагания по вина на адвоката му и засега процесът е отложен за късната есен. През това време 23-годишният Антон Бундев обаче си пуска екшън снимки с дрифтинг във Фейсбук, като така явно се забавлява.

МЛАДЕЖЪТ ИМА НАД 25 НАРУШЕНИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, но въпреки това изкара в полицейския арест само броени часове. След като бе закопчан, той бе пуснат от съда в Горна Оряховица срещу рекордната парична гаранция от 3000 лева. Районната прокуратура в Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт в края на март 2016 г.

Антон Бундев е собственик на лек автомобил „Пежо 106” от 2014 г. Според заводските характеристики на автомобила максималната скорост на движение е 195 км/час. В хода на разследването е установено, че по автомобила са извършени множество подобрения, които дават възможност за значително увеличаване на скоростта – до 236.2 км/ч.

ЕКШЪНЪТ СЕ РАЗИГРА НА 27 СЕПТЕМВРИ 2015 Г. Дръзкият водач бил с автомобила си и в Поликраище се срещнал със свой приятел. Решили да се повозят, за да видят как върви колата. Когато излезли на пътя Велико Търново – Русе, Бундев предложил на спътника си да снима с GSM клип как возилото се носи с бясна скорост. Така по първокласен път в посока Русе на права 3-километрова отсечка скоростомерът показва 230 км/час. По време на записа водачът на автомобила казал и няколко реплики: „Снимай табелата на Поликраище“, известно време след това: „Село Поликраище – писта „Монца“ с 230 км/час“ и показал нецензурен, циничен жест със среден пръст.

Още същата нощ видеозаписът бе качен в интернет от профила под името „Поликраище, писта Монца, част 3“ и към 7 октомври миналата година бил показван 61 пъти. След репортажи в медиите прокуратурата се самосезирала и разпоредила разследване, което се увенча с успех едва през пролетта. Сега пък не може да се стигне до присъда дори на първа съдебна инстанция.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *