Спорт

„Академик” взе девет нови футболисти, играе мач за мач

С почти напълно обновен състав стартира „Академик” (Свищов) в първенството на Северозападната трета лига в неделя. През лятото „студентите” се разделиха с Георги Колев, Тошко Тодоров, Стефан Иванов, Николай Иванов и Ангел Цолов. Новите имена в състава са привлеченият тази седмица от „Ювентус” (Малчика) централен нападател Сергей Емилов, Светослав Бърканичков, Марин Пендов, Ивайло Вълчев, Петър Петров, Тодор Цанков, Теодор Михайлов, Ивайло Дангуров и Даниел Ганев. Добрата новина за старши треньора Боби Борисов е, че централният защитник Иван Ганев, който бе решил да прекрати кариерата си, ще остане още един сезон. Самият Борисов също мислеше да спира, но ще продължи да бъде играещ наставник на тима и през това първенство. Той и Стефан Трайков са по на 41 години, новопривлеченият халф Светослав Бърканичков е на 42 г. Това вдига средната възраст на тима, но пък почти всички останали, без Ганев и Пламен Ангелов, са млади момчета.

В контролните срещи „Академик” записа загуба от „Етър ВТ”, равенство с „Локо” (Русе) и две победи над ОФК „Трявна”.

В първия кръг свищовлии посрещат „Ювентус” (Малчика), във втория гостуват на „Първа атомна” (Козлодуй), а в третия приемат „Янтра” (Габрово).

„Програмата е добра и мисля, че можем да стартираме с три победи. Не обявяваме цели обаче, а ще играем мач за мач. На практика отново изградихме нов отбор, надявам се да постигаме резултати, които да радват хората в Свищов и ръководството на общината и клуба”, коментира Боби Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *