2 четения

Данъчни пратиха сметка на жп служител в размер на 14 трилиона лири

Фискът във Великобритания изпрати известие за данъчно задължение в размер на 14 трилиона лири на скромен жп служител, което трябвало да се изплати до края на годината, съобщава в. “Метро”.

Гайлс Хемброу от Бристол с учудване открил, че бил развъртял повече пари, отколкото е произвела целокупната икономика на САЩ през годината. Данъчните власти му направили забележка, че е платил прекалено малко данъци, в сравнение с приходите, които е реализирал от 14 301 369 864 489 британски паунда. Поради тази причина той щял да бъде преместен в категорията на големите длъжници.

Г-н Хемброу открил смайващото писмо със задлъжнялостта си, след като се прибрал вкъщи от пъба. Като прочел сумата, трябвало да удари още едно на екс, за да дойде на себе си.

За да се издължи в рамките на една година, Гайлс изчислил, че ще трябва да изплаща по 1,2 трилиона паунда месечно. Със сегашните си финансови възможности, това би му отнело 369 милиона години.

Оказало се, че данъчните власти сгрешили, и вместо да напишат сумата на облагаемия доход на Гайлс Хемброу, те нанесли там цифрите на данъчния му код.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!