150 мотористи на мирен протест във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

150 мотористи на мирен протест във Велико Търново

Публикувана на: 12.08.2016г. 673 прегледа

Повече от 150 мотористи, представители на всички местни мотоклубове от Велико Търново и региона, се включиха в националния мирен протест срещу освобождаването на турския тираджия, обвинен за смъртта на Бойко и Таня Бойкови. Събитието бе предизвикано от решението на съдия Николова от Софийския окръжен съд да пусне под домашен арест виновника за пътния инцидент край Драгоман на 24 юли тази година. Моторджиите от старата столица напълниха за броени минути бензиностанцията на „Беляковско шосе” и се отправиха към Съдебната палата. Те бяха строго охранявани от полицията, която бе предварително известена за протеста. В опазването на обществения ред се включиха около 20 униформени, които следяха стриктно за спазването на законовите разпоредби. Мотоциклетистите потеглиха на шествие през центъра на Велико Търново, а по пътя надуваха клаксони и вдигаха високи обороти на двигателите си. По този начин те демонстрираха още веднъж недоволството си от съдебната система у нас. „Правосъдната система в България е абсурдна. Ако български превозвач беше убил турчин в Турция, тогава нямаше да му се размине, можеше и да не доживее съд. Писна ни да ставаме жертви на невнимателни водачи и да не ни зачитат за участници в движението”, коментираха моторджии от Велико Търново. Те призоваха за справедливост и посъветваха магистратите да си свършат работата.

С. МАРИНОВ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мотористи ще протестират днес във В. Търново

Мотористи ще протестират срещу българското правосъдие. В сряда в 18,30 ч. те се съберат на бензиностанция „Петрол” на „Беляковско шосе” и с шествие ще стигнат до сградата на Съдебната палата.

„Два човешки живота бяха брутално отнети, но за съжаление, българското правосъдие в лицето на съдийката от Софийския окръжен съд Недялка Николова, вместо да накаже виновника за трагедията, го „освободи“ от отговорност, пускайки го под домашен арест при реалната възможност той да се укрие от съдебно преследване, което впоследствие стана реален факт – се казва в обръщението на организаторите на протеста към гражданите. – Няма значение дали сме мотористи, дали караме коли и камиони, дали пресичаме на пешеходни пътеки, заплахата от евентуално пътно произшествие тегне над всеки един от нас! Правосъдната система в България обаче е в услуга на доказани убийци, които в повечето случаи остават ненаказани за кървавите си деяния на пътя! Присъединете се към нашия протест, за да напомним на магистратите, че те са призвани да въздават справедливост и носят морална отговорност за действията си!”, призовават мотористите.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!