8 четения

Стив Монк Чипман е идеален двойник на Ван Гог

Британският гражданин от Бристол Стив Монк Чипман е идеално копие на Ван Гог и ще участва във финала на конкурса за двойници на гениалния художник, съобщава в. „Дейли мирър“.

Единствената разлика между двамата е, че 26-годишният поданик на Нейно Величество все още се радва и на двете си уши.

Поразителната прилика на Стив с автора на „Слънчогледите“ дълго време била незабелязана за околните, докато преди два месеца не решил за пръв път да си пусне брада. Тогава колегите му започнали да го наричат Винсент, а негов приятел му дал линк, за да се включи в международен конкурс за двойници на художника.

Сега г-н Монк Чипман достигна до финала на интернет надпреварата, в която участваха 1000 двойници. Ако спечели, Стив ще получи награда от 5000 евро. Той е графичен дизайнер и се радва на вниманието, което предизвиква новия му външен вид.

Идеята за конкурса за издирване на живи копия на Ван Гог хрумнала на канадския творец Дъглас Купланд, който получил обществена поръчка да направи бронзов бюст на художника. Състезанието ще е с финал в град Ванкувър. На победителя сред интернет участниците ще бъде направено триизмерно копие, въз основа на което ще бъде изваяна бронзовата скулптура на Ван Гог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!